Sprawa pierwsza to wyszukiwanie przy wyborze wydawnictwa - żeby wyszukać, trzeba wiedzieć, co Allegro miało na myśli, n.p.:
Chcę wyszukać Wydawnictwo Śląsk, jeśli wpiszę "Śląsk", a na liście wydawnictw jest "Wydawnictwo Śląsk" to nie znajdę. Jeśli wpiszę "śląsk" to też nie znajdę bo litera jest mała. Takie wyszukiwanie wprowadza więcej zamieszania niż porządku.
Druga rzecz, z jaką spotkałem się dziś to brak w cechach w książkach w antykwariacie poezji. No gratuluję i podziwiam. Bałagan rzecz jasna.
Czy nikt nie sprawdza tego, co montuje na Waszych stronach i jak to działa?
@igolek o jakie dokładnie kategorie chodzi? W pierwszym temacie chodzi o wyszukiwarkę główną?
Jestem np. w Kultura i rozrywka > Książki >Książki naukowe i popularnonaukowe i w cechach mam wydawnictwo, tu są problemy z wyszukiwaniem. A przy okazji, czy w tych właśnie cechach w wyborze języka przed afrykanerskim i albańskim nie mógłby być j. polski, w końcu większość sprzedawanych książek jest po polsku.
@igolek dziękuję, w tej kategorii język polski w filtrach już jest na pierwszym miejscu:
Jaki jest dokładnie problem z filtrami w wydawnictwach? One również są dostępne niżej.
Ja pisałem o wystawianiu książek i uzupełnianiu ich cech
@igolek czyli mówimy o formularzu wystawiania na Allegro Lokalnie?
Tak, przepraszam jeśli zamotałem, nie wszystko jest dla mnie jasne.
@igolek dziękuję za te sugestie i Twoje uwagi.