Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hej,
zamówiłem część samochodową wraz z zestawem montażowym. Ponieważ na ostatnim z 3 zdjęć występowały potrzebne śruby ale nie były opisane w aukcji, wysłałem poprzez "pytanie o ofertę" zapytanie o zawartość potrzebnych śrub. Otrzymałem krótką i treściwą odpowiedź "Tak".
W przesyłce nie było części potrzebnych do montażu. Sprzedawca twierdzi, że zdjęcia są niepowiązane z aukcją. Obecność śrub na ostatnim zdjęciu aukcji tłumaczył tym, że Allegro samo łączy zdjęcia aby użytkownik wiedział, że na innej aukcji są dostępne wraz z zestawem, a skoro nie było w opisie to znaczy, że nie ma.
Na pytanie dlaczego odpisał w takim razie na zapytanie, że części są, tłumaczył, że nie ma możliwości zobaczenia z jakiej aukcji przeszedłem do pisania wiadomości i nie może sprawdzić czy pytam o część do audi czy część do fiata. Proszę o odpowiedź czy jego tłumaczenia faktycznie są prawdziwe? Co powinienem zrobić w tej sytuacji? Pozdrawiam
nie wiem czy jesteś na forum od wczoraj, czy tylko udajesz. Allegro zawsze tak działało, że dopóki ktos się nie poskarżył to było ok, i wszyscy się do tego przyzwyczaili i to zaakceptowali, ale nie oznacza to iż są w porządku z prawem. Jakby byli to nie byłoby spraw w Uokik i kar jakie dostają, chociaż i tak jak widać są one zbyt małe. akurat to są sprawy medialne i można odszukać sobie takie wyroki w prasie. Nie są one żadną tajemnicą. w wolnej chwili mogę podesłać jakieś linki.
A propos naginania przepisów, to robią to praktycznie wszystkie duże podmioty, więc nie dotyczy to tylko i wyłącznie allegro. Ot chociażby operatorzy komórkowi, którzy wielokrotnie byli karani za zapisy w umowach niezgodne z obowiązującymi przepisami, a przecież ich umowy też przygotowują prawnicy 🙂 Wszystko jest ok, dopóki ktoś się nie poskarży i nie zwróci na to uwagi. Ale wiadomo, że nasze organy są niezbyt rychliwe w tych kwestiach.
@RED chybasz sobie kpisz z kupujących? 😮
Masakra.
@Alimle Zrób to co Ci radzi @serwis-texas > otwórz dyskusję > zdjęcia są integralna częścią aukcji > a przy "pytaniu do sprzedającego" wyświetla się u niego jakiej konkretnie aukcji dotyczy pytanie