Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@Client:43278549 Bardzo dziękuję za zgłoszenie, zabezpieczymy to konto. Doszło na nim do włamania. Żaden kupujący na Allegro Lokalnie nie potrzebuje Twojego mejla lub numeru telefonu, jest to próba wyłudzenia danych.
Kolejna proba oszustwa w ciągu pół godziny na tej samej aukcji
@Client:43278549 Dziękuję za zgłoszenie, zabezpieczymy to konto. 🙂
@xanga Konto zostało zabezpieczone, dzięki za sygnał 🙂
Witam. Przepraszam, że włączam się do tego wątku , ale jestem tu nowa i nie wiem jak się przyłączyć do tego problemu.
Identyczną wiadomość dostałam dziś z konta KONSEKI a wczoraj z konta Sebczak i jak głupia podałam adres e-mailowy, dopiero teraz doczytałam , że to oszustwo.
Nic się nie stało, jeśli podałaś adres email. Gorzej jak otwarłaś maila co przyszedł chwilę później, z linka w treści otworzyłaś stronę upodobnioną do strony banku i tam podałaś swój id, pesel i kod do aplikacji bankowej. Wtedy powinnaś natychmiast zadzwonić do banku i zablokować dostęp do bankowości elektronicznej.
@Client:102913883 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Napisałaś w dobrym miejscu 🙂 Wskazane konta zostały już przez nas zabezpieczone. Samo podanie e-maila nie niesie konsekwencji, ale uważaj proszę na wiadomości e-mail jakie dostaniesz, pamiętaj, że nie musisz potwierdzać zamówienia na Allegro Lokalnie i takie wiadomości możesz zignorować albo przesłać za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl
Witam,
Wiadomości na allegro lokalnie z ostatnich dwóch dni na załączonym zrzucie ekranu
W sumie 5 kont, ale dwa chyba już się powtórzyły wcześniej.
@B3NG4L dziękuję za Twoje zgłoszenie! Większość wskazanych kont jest już zablokowana lub zabezpieczona. Jedno, na którym jeszcze nie podjęliśmy działań już zgłosiłam do weryfikacji.
Otrzymałem wiadomość o chęci zakupu wystawionego przedmiotu, aby przesłać adres e-mail "celem dokonania zakupu" po czym zostałem okradziony ze środków z rachunku bankowego. A wszystko wyglądało tak prawdziwie. Koniec z Allegro Lokalnie żadnej pomocy nie otrzymałem od nich, dramat nie polecam, lepsze jest **piiip**
@MAGIC8281 Cześć. Wiadomość którą otrzymałeś na mejla prześlij nam na phishing@allegro.pl - zablokujemy tę stronę. Całą sprawę możesz zgłosić na policję.
Czy to oszustwo?
Kupujący prosi o maila.
Nike wyludzacza: Bella_33
Tak to oszustwo. Nie podawaj.
@Pauliszen Cześć. Jest to próba wyłudzenia Twoich danych. Zgłoszone przez Ciebie konto zostanie zabezpieczone. Wielkie dzięki za sygnał! 🙂
Proszę o zablokowanie użytkownika TomGRUSZCZ, udaremniona próba oszustwa, wysyła mail prośbą o potwierdzenie sprzedaży z domeny zohomail.in, zaś płatność cały czas widnieje w statusie oczekująca.
@dampnsk Dziękuję za zgłoszenie, konto zostało zabezpieczone. Mejla, którego dostałeś, prześlij nam proszę na phishing@allegro.pl (skorzystaj proszę z opcji "przekaż dalej"). Zablokujemy stronę.
użytkownik "swinoga1" również prosił o maila, proszę o zbadanie tej osoby
@EskamXD Dziękuję za sygnał, to wygląda na włamanie. Zabezpieczymy to konto.