Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@alamat6 Cześć. 🙂 Konto zostało już zabezpieczone. Jeśli podałaś swój adres mejlowy, na Twoje konto zapewne przyjdzie wiadomość z linkiem nieznanego pochodzenia. Zachowaj ostrożność i nie klikaj w takie rzeczy, a przede wszystkim nie podawaj nigdzie swoich danych (np. do logowania do banku).
Dobrze, dziękuję
Witam.
Dziś otrzymałem aż 3 próby wyłudzenia danych:
I dwie próby były z tego drugiego profila.
To są oszustwa rozumiem?
@stom007 Tak, jest to próba wyłudzenia danych. Żaden kupujący na Lokalnie nie potrzebuje Twojego adresu mejlowego. Dziękuję za zgłoszenie, oba konta zostały zabezpieczone.
I kolejna....
Jan (xjan)
Witam
Zdecydowałem się kupić Twój przedmiot, ale mam problem z wypełnieniem formularza wniosku o wysyłkę. Wpisz @email w polu właściciela. Proszę napisz do mnie tutaj.
@miike82 Dziękuję, zabezpieczymy
Witam,
dostałam dwa zapytania o adres e-mail, ponieważ kupujący nie mogą wypełnić formularza kupna.
Niedawno przyszła mi wiadomość, że ktoś kupił jeden z moich przedmiotów, jednak nie wiem jaką formę dostawy wybrał i nie znam adresu dostawy, tylko wyskakuje mi okienko, że mogę odebrać swoje pieniądze.
Czy tak wygląda sprzedaż na Allegro Lokalne? Nie wiem jak to powinno wyglądać.
Kupujący nie potrzebuje twojego maila ,to próba wyłudzenia danych. Nie podawaj.
@Ikusia07 kupujący nie potrzebuje Twojego adresu e-mail ani numeru telefonu, aby sfinalizować zakup na Allegro Lokalnie. Przykor mi, jednak na koncie, zktórego piszesz nie doszło do sprzedaży na Allegro Lokalnie.
Nie klikaj proszę w ten link z odbiorem pieniędzy, a jeśli to zrobiłaś to przeskanuj proszę urządzenie programem antywirusowym i antyszpiegowskim oraz zmień hasła szczególnie do bankowości. Wiadomość jaką otrzymałaś na e-mail prześlij proszę za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl
Czy możesz podać loginy osób, które prosiły o Twój adres e-mail?
Loginy to:
- Marzena19746
- Client:28871779
E-mail również został przesłany na wskazany adres e-mail.
Dziękuję za pomoc.
@Ikusia07 dziękuję! Zabezpieczyliśmy wskazane konta.
czy jezeli nie pisalem nic na stronie to i tak moglo mi to pobrac hasla zapisane w przegladarce czy te zapisane sa zabezpieczone ?
@aw_sklep_pl czasami samo kliknięcie w link może spowodować, że zainstalowane zostanie złośliwe oprogramowanie lub inna aplikacja bez naszej wiedzy i zgody, dlatego lepiej dla bezpieczeństwa to sprawdzić i przeskanować urządzenie programem antywirusowym oraz ja jeszcze dla pewności zmieniłabym jednak hasło, szczególnie do usług bankowych.
A ja się dziwiłem że takie zainteresowanie jest.
3 osoby z pytaniem o e-mail:
Client:94904447
Joanna (aja80)
@gorbix94 dziękuję za zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy podane konta.
Kolejna próba oszustwa:
- margolcia02
@Ikusia07 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto, ponieważ doszło na nim do włamania.
Witam, proszę o reakcję na próbę wyłudzenia poprzez allegro.
Z góry dziękuję Państwu za pomoc !
@Client:107137037 bardzo Ci dziękuję za zgłoszenie, już działamy.