Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wczoraj wystawiłem ofertę sprzedaży i dzisiaj kupująca wysłała mi wiadomość na WhatsAppie, w której poprosiła mnie w obcym języku (podobnym do czeskiego) o mój adres e-mail, który musi uzupełnić w zakładce Allegro "Dostawca i płatność" w celu potwierdzenia bezpiecznej transakcji. Niestety podałem adres maila. Po czym poprawnie po polsku poproszono mnie o sprawdzenie swojej poczty. Faktycznie Allegro w "Nowej wiadomości - 52317ec" poinformowało mnie o otrzymanej płatności i określiło 3- godzinny czas na akceptację sprzedaży oraz odebranie środków poprzez wybranie swojego banku i zweryfikowanie się za pomocą konta bankowego. Dotarłem kolejno aż do wyboru banku, ale... nie weryfikowałem się. Uznałem, że to próba wyłudzenia danych.
W kolejnej wiadomości na WhatsAppie kupująca - tym razem poprawnie po polsku - jeszcze raz poprosiła mnie o odebranie pieniędzy z Allegro, ponieważ "zostały one już tam wysłane i wystarczy je tylko odebrać". Podała nawet link: https://a1egrolakal-shop2.213123.xyz/q7dxr4hg.
Reasumując - UWAGA na podobne oszustwa!!!
@andrzejsiek Cześć! Dobrze, że zachowałeś czujność! Była to próba wyłudzenia danych. Dla pewności przeskanuj swój komputer programem antywirusowym.