anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy można robić darmowy zwrot na Allegro lokalnie?

Client:104535152
#7 Wielbiciel

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Raczej nie chyba że kupione w smarcie ale to trzeba allegro o etykietę zwrotu prosić

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Kupionego w smarcie też nie można. Tam dopłata dla sprzedającego wynosi tyle co na innych portalach cała wysyłka i nie ma zwrotów.... Jeśli zakup od firmy to zgodnie z ustawą możesz zwrócić na swój koszt. Wszystko inne tylko za zgodą sprzedającego.

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
(Dzień bez awarii to dzień stracony).
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Mam problem,z mojej winy przesyłka uszkodzona poszła do klienta.Wpłacił i pieniądze są na Allegro. Więc teraz,jak to załatwić? 

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:104535152  Zwyczajnie, napisać do klienta, wyjaśnić sytuację, użyć  "magicznych" słów,  poprosić o zwrot przesyłki.

Jeśli kupujący zwróci przesyłkę, wtedy oddać kupującemu wszystkie pieniądze, łącznie z kosztami przesyłek.

Wpłacone pieniądze które są na Allegro to twoje pieniądze, możesz je sobie przelać na prywatne konto pod warunkiem że masz zweryfikowane przelewy PayU i Przelewy24

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Cały czas jest etap weryfikacji.Tak zrobię! Dzięki!

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Co znaczy z mojej winy przesylka uszkodzona? Uszkodziles zanim nadales czy uszkodzoa w transporcie? Za paczke odpowiadasz jako prywatny sprzedawca do chwili nadania

oznacz moderatorów

akni1
#1 Nowicjusz

To znaczy,że na siłę pchałem w skrytkę,tak,że paczka tam utknęła, zaklinowała się i musiał serwis przyjeżdżać,ją wyciągać. 😐

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:104535152 Nie, ponieważ tam nie ma zwrotów. Natomiast jak wyrażasz zgodę na zwroty, możesz kupującemu ją "zafundować".

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

W takim razie klient pewnie zapłacił,ja nie wypłaciłem tych środków.Jak klient ma je odzyskać?

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

A to żeś źle tłumaczył, klient reklamował, a Ty chcesz zwrócić środki. Napisałeś tak, że każdy myślał, że on chce zwrócić towar... Wejdź w sprzedane, tam powinna być opcja ZWRÓĆ ŚRODKI, póki są na allegro to tylko kilka klików. To tam gdzie etykietę robiłeś...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
(Dzień bez awarii to dzień stracony).
oznacz moderatorów