Na aukcji allegro lokalnie zakupiłem wózek dla dziecka zapłaciłem za niego blikiem po czym kontak się urwał sprzedający nie odbiera telefonu a ustawił przedmiot ponownie
Doprecyzuj w jaki sposób zrobiłeś ten zakup? Czy otrzymałeś link do płatności/ oferty? Możliwe, że padłeś ofiarą oszustwa.
@kamilMos gdybyś rzeczywiście zakupił produkt na aukcji allegro, otrzymalibyś maila z potwierdzeniem transakcji/płatności, a sama transakcja widoczna by była na allegro w zakupach.
No właśnie nic mi nie przyszło żadne potwierdzenie nic zastanawiam się nad zgłoszeniem na policję ale wiem pieniędzy i tak pewnie nie odzyskam …
Znalazłeś ofertę bezpośrednio na allegro czy na innym portalu a potem dostałeś „link do allegro”?
Na **piiip** później dostałem link do allegro lokalnie
Innym ol
To ktoś Ciebie oszukał. Jak przyjrzysz się temu linkowi, to zapewne ma inną domenę. Teraz pozostaje tylko policja, bo nie kupiłeś produktu na allegro, a na stronie łudząco podobnej do Allegro
@kamilMos @Ten link nie prowadził do Allegro tylko do fałszywej strony imitującej serwis Allegro.
Niestety al zostałeś oszukany - BLIK który podałeś i potwierdziłeś posłużył do wypłaty gotówki w bankomacie lub do zakupu kryptowalut.
W aplikacji banku był widoczny rodzaj transakcji którą potwierdzałeś i nie był to zakup na Allegro.
Czyli nie ma szans na odzyskanie pieniędzy
Nie jest to niemożliwe ale szanse na to są niezwykle małe i nawet jeśli się uda to może to zająć nawet kilka lat 😐
Przede wszystkim musisz zgłosić sprawę na policję. Jeśli uda im się złapać sprawców i jeśli uda im się odzyskać od nich pieniądze to po zakończeniu sprawy sądowej będziesz XXXX w kolejce oszukanych po pieniądze.
Niestety.