anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy mogę odzyskać pieniądze

MAMY ROZWIĄZANIE!
kamilMos
#7 Wielbiciel

Na aukcji allegro lokalnie zakupiłem wózek dla dziecka zapłaciłem za niego blikiem po czym kontak się urwał sprzedający nie odbiera telefonu a ustawił przedmiot ponownie

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10
gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kamilMos 

Doprecyzuj w jaki sposób zrobiłeś ten zakup? Czy otrzymałeś link do płatności/ oferty? Możliwe, że padłeś ofiarą oszustwa.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
Halfrunt
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kamilMos gdybyś rzeczywiście zakupił produkt na aukcji allegro, otrzymalibyś maila z potwierdzeniem transakcji/płatności, a sama transakcja widoczna by była na allegro w zakupach. 

oznacz moderatorów
kamilMos
#7 Wielbiciel

No właśnie nic mi nie przyszło żadne potwierdzenie nic zastanawiam się nad zgłoszeniem na policję ale wiem pieniędzy i tak pewnie nie odzyskam …

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Znalazłeś ofertę bezpośrednio na allegro czy na innym portalu a potem dostałeś „link do allegro”?

oznacz moderatorów
kamilMos
#7 Wielbiciel

Na **piiip** później dostałem link do allegro lokalnie 

oznacz moderatorów
kamilMos
#7 Wielbiciel

Innym ol

oznacz moderatorów
Halfrunt
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

To ktoś Ciebie oszukał. Jak przyjrzysz się temu linkowi, to zapewne ma inną domenę. Teraz pozostaje tylko policja, bo nie kupiłeś produktu na allegro, a na stronie łudząco podobnej do Allegro 

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kamilMos @Ten link nie prowadził do Allegro tylko do fałszywej strony imitującej serwis Allegro. 
Niestety al zostałeś oszukany - BLIK który podałeś i potwierdziłeś posłużył do wypłaty gotówki w bankomacie lub do zakupu kryptowalut. 
W aplikacji banku był widoczny rodzaj transakcji którą potwierdzałeś i nie był to zakup na Allegro. 

oznacz moderatorów
kamilMos
#7 Wielbiciel

Czyli nie ma szans na odzyskanie pieniędzy 

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie jest to niemożliwe ale szanse na to są niezwykle małe i nawet jeśli się uda to może to zająć nawet kilka lat 😐

Przede wszystkim musisz zgłosić sprawę na policję. Jeśli uda im się złapać sprawców i jeśli uda im się odzyskać od nich pieniądze to po zakończeniu sprawy sądowej będziesz XXXX w kolejce oszukanych po pieniądze. 

Niestety. 

oznacz moderatorów