anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy mogę wysłać paczkę bez etykiety jeśli sprzedaje na Allegro

Leon8101
#7 Wielbiciel#

Witam czy jako osoba sprzedająca na Allegro mogę wysłać paczkę bez etykiety? Nie mam drukarki i nie mam za bardzo gdzie wydrukować etykiety Co mogę zrobić w takiej sytuacji kiedy klient już opłacił przesyłkę

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

kostas11
#21 Demiurg#

@Leon8101 nie da się 😞 za mało szczegółów, jaki przewoźnik i gdzie sprzedaż ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Leon8101 aby nadać te przesyłki na Allegro Lokalnie konieczne będzie wydrukowanie etykiety, bo to metoda Allegro Paczkomaty InPost. W przypadku Allegro One Box nie jest to konieczne, ale to nie jest metoda dosatwy jaką wybrali kupujący.  

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Leon8101
#7 Wielbiciel#

Witam mam spore problemy obecnie już od dłuższego czasu nie tylko się ogarnę to przyrzekam że wyślę to co obiecałem

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Leon8101 Powinieneś nadać te paczki w ciągu 7 dni. Najlepiej skontaktuj się z kupującym i poinformuj, że nadasz paczki (żeby klient się nie martwił) 🙂 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Tylko poza system Allegro da się wysłać paczkomatem InPostu, ale to dodatkowy koszt jak wysyłasz że Smartem masz etykietę od Allegro.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Leon8101  Zawsze możesz wysłać paczkę jeśli masz adres lub inny namiar kupującego (paczkomat). Pakujesz, idziesz na pocztę lub do punktu nadawczego, wysyłasz.

Kłopot jest w rozliczeniach, gdy wyślesz paczkę sam wyjdzie chyba drożej niż z pomocą Allegro, ale na pewno  taniej niż kupno drukarki.

Jeśli nie masz drukarki to etykietę wydrukuje ci tanio punkt usługowy: ksero itp,  takie punkty są chyba w każdym mieście blisko urzędów. Etykietę trzeba mieć w pliku na pendrajwie.

oznacz moderatorów