anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy moge ubiegac sie o zwrot od allegro

zelka_2006
#7 Wielbiciel#

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

komis-bell
#21 Demiurg#

@zelka_2006 Pisz w jednym wątku i nie twórz kolejnych. 

Nie, nie możesz ubiegać się o zwrot od Allegro bo nic nie kupiłaś na Allegro tylko dałaś się oszukać na fałszywej stronie. Niestety.

oznacz moderatorów

zelka_2006
#7 Wielbiciel#

zelka_2006_0-1756204037381.jpeg

oznacz moderatorów

zelka_2006
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry dnia 21 sierpnia zakupiłem przez alego lokalne thermomixa po opłaceniu dostałam informację od pani sprzedającej ze płatność anulowano i ze pien8adze wrócą do mnie do 48 h. Niestety ich nie potrzymałam. A oferta w ogólne nie widnieje w moich zakupach.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@zelka_2006 Jeśli znalazłeś ogłoszenie na 0LX lub marketplace FB a potem dostałeś "link do allegro" to niestety ale zostałeś oszukany. 

Ten link nie prowadził do Allegro Lokalnie tylko do fałszywej strony imitującej serwis allegro.

BLIK który podałeś i potwierdziłeś posłużył najpewniej do wypłaty gotówki w bankomacie lub ewentualnie do zakupu krypotowalut (sprawdź potwierdzenie tej transakcji w bankowości).

Możesz się z tym zgłosić na policję ale na odzyskanie pieniędzy nie licz niestety bo w praktyce będzie to graniczyło z cudem 😐

oznacz moderatorów

zelka_2006
#7 Wielbiciel#

zelka_2006_0-1756203957545.jpeg

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@zelka_2006 nie powielaj proszę wątków.

Jest to oszustwo, kupiłaś produkt z fałszywego linka. Warto zweryfikować przed zakupem czy link do Allegro Lokalnie to https://allegrolokalnie.pl/...

Zachęcam zgłosić sprawę na policję.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów