anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy muszę być pełnoletni żeby odebrać pieniądze?

Client:81737213
#2 Obserwator#

Jestem niepełnoletni i sprzedałem kilka zabawek na allegro lokalnie. Pieniądze mam na allegro ale nie wiem czy muszę być pełnoletni żeby je wypłacić?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:81737213 a zakładając konto masz junior ? czy skłamałeś ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Byl tu wczoraj na ten temat wpis, jeżeli masz konto na sienie to masz konto junior a wówczas nie będzie problemów, masz konto w banku? jeżeli twoje środku na koncie nie przekraczają 800zł to możesz je wypłacić raz w m-cu przelewem.

https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/konfiguracja-konta-do-wyplat/jak-wyplacic-pieniadze-z-all...

oznacz moderatorów

#2 Obserwator#

właśnie problem w tym że nie mam konta swojego w banku a na allegro ustawiłem sobie ze mam wiecej lat i nie wiem co teraz zrobić

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:81737213 nic pogodzić się ze stratą 😞 nawet nie wiesz na jakie konsekwencje prawne mogłeś narazić siebie a szczególnie rodziców takim kłamstwem 😞 

Teraz poczekaj jak będziesz pełnoletni, założysz konto bankowe i se wypłacisz 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Client:81737213 "... nie wiem co teraz zrobić"

Zacznij od założenia konta w banku.  Potem musisz przeprowadzić weryfikację konta Allegro Finanse.

Nie sądzę żeby data urodzenia była do czegoś potrzebna, ja jestem na Allegro od ponad 20 lat i nie mam nigdzie zgłoszonej daty urodzenia

Małe uzupełnienie: Konto bankowe może się zawsze przydać ale weź pod uwagę że za posiadanie konta większość banków pobiera opłatę.  Jeśli zysk na Allegro niewielki może się to nie opłacić

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Data nie jest ważna, ale dane konta allegro i konta w banku są ważne i jak się nie zgadzają to nie przejdzie, można zrobić to przelewem tradycyjnym ale jak masz do 800zł.😁

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Jeżeli dane konta na Allegro i konta bankowego będą takie same , to przejdzie. Wszyscy Ci to tu piszą.😁

oznacz moderatorów

#2 Obserwator#

bo wpłaciłem tą złotówkę z konta rodzica żeby zweryfikować konto a teraz nie wiem czy to będzie działać normalnie  czy coś będzie źle

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A czytałeś co napisałem, aktywacja z konta rodziców nie przejdzie. Dane konta właściciela i dane właściciela konta bankowego muszą być takie same, a wynika że nie są.

oznacz moderatorów

#2 Obserwator#

a jak założę sobie w banku konto Junior i dam tam dane z tego nowego konta to przejdzie?

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:81737213 dane konta w banku muszą być takie same jak właściciela konta allegro, namieszałeś i nic z tym nie zrobisz poczekaj jak skończysz 18 lat i tu wróć 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów