Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący kupił wystawiony przeze mnie przedmiot. Dostałam email, że muszę kliknąć, żeby potwierdzić sprzedaż. Czy trzeba zatwierdzić i kliknąć w link czy to próba zablokowania ogłoszenia?
@daisy761 Jest to próba wyłudzenia danych, nic nie musisz potwierdzać. Jeśli klient dokona zakupu, to środki wpłyną na twoje konto Allegro Finanse. Nie nadawaj paczki ani nie klikaj w żadne linki, dopóki nie będziesz miała pieniędzy na koncie Allegro.
Status płatności za sprzedaż na Lokalnie sprawdzisz w zakładce Zamówienia od kupujących.
Ja otrzymałem przed chwilą z allegro smsa z konta w którym otrzymuje zawsze kody potwierdzające
Po wejściu miałem potwierdzić sprzedaż i wejść na konto. Zacząłem dyskusję z Sofią i ona także namawiała mnie tylko do wejścia na konto. Wyszedłem z tego. czy to może być lipa???
Żadne linki, żadne sms, żadne potwierdzenia wszystko inne to powinna zapalać się czerwona lampka, kupujący kupuje płaci i środki trafiają na konto Allegro.
@adammiron Nie jest to wiadomość od nas, niestety technologia obecnie umożliwia podszywanie się pod różne instytucje, nawet banki: https://www.gov.pl/web/baza-wiedzy/czym-jest-spoofing-jak-go-rozpoznac-i-nie-dac-sie-nabrac
Nie wchodź w żadne linki nieznanego pochodzenia.
A to wredne ch...e!!!!!!!!!!!!!!!!!!😡😡 Dziękuję za pomoc
U mnie sytuacja wyglądała identycznie. To tzw phishing
Pozdrawiam
Dziękuję i pozdrawiam
Agnieszka
Ja otrzymałem przed chwilą z allegro smsa z konta w którym otrzymuje zawsze kody potwierdzające
Po wejściu miałem potwierdzić sprzedaż i wejść na konto. Zacząłem dyskusję z Sofią i ona także namawiała mnie tylko do wejścia na konto. Wyszedłem z tego. czy to może być lipa???
Allegro nie wysyła sms-ów.
Oczywiście nie kliknęłam linka😊. Kupujący nie wpłacił. Poinformowałam allegro o próbie phishingu. Okazało się, że konto już było zablokowane.
Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie
Agnieszka