Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć!
Mam do was pytanie, czy to ja jako sprzedający opłacam wysyłkę na allegro lokalnie? Oczywiście chodzi mi o wysyłkę skonfigurowana z allegro lokalnie gdzie odrazu allegro mi tworzy etykietę bo byłem pewny że ja tego nie płacę a tak mi pisze:
„Za wysyłkę zapłacisz zawsze 11,49 zł, niezależnie od rozmiaru paczki. Koszty przesyłki uwzględnimy na saldzie Twojego konta Allegro.”
Bo sprzedaje rzeczy po 15zl a jak mi allegro jeszve odejmie prowizje i cenę wysyłki to będę stratny.
@franio1009 za przesyłkę płaci kupujący, jeśli kupi ramkę, to na Twoje konto powinno wpłynąć 31,49zł, później robisz wysyłkę i na rękę zostaje Ci 20zł minus prowizja😉, a gdzie wyczytałeś, że to sprzedający płaci🤔
Właściwie to za wysyłkę płaci przewoźnikowi sprzedawca, a sprzedawcy - kupujący.
Tak więc właściwie @franio1009 ma rację tylko nie wiedział że koszt przesyłki jest dodawany podczas płatności przez klienta i dzięki temu dla niego wychodzi on na zero.
Pamiętaj, że do przychodu wliczasz też środku otrzymane jako opłatę za przesyłkę. Potem odejmujesz je jako koszt uzyskania przychodu. Musisz to uwzględnić w rozliczeniu rocznym PIT i jeżeli sprzedajesz w ramach działalności nierejestrowanej, wlicza się do limitu.
Zapłaciłem już prowizje na allegro ~70zł i do wypłaty mam około 1000zl czyli od tej kwoty którą już mogę wypłacić muszę odjąć za wysyłki?
@franio1009 przecież za wysyłki już zapłaciłeś, wiec teraz całe 1000zł jest dla Ciebie😉