Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam pytanie odnośnie braku możliwości wypłaty środków. Przycisk jest szary. Nie zalegam wobec Allegro a konto mam już "kupę" lat potwierdzone na początku przelewem bankowym.
To chyba długo nie sprzedawałeś. Mnie przez ostatnie 2 lata po co najmniej 2 x weryfikowali prywatne. Raz kilka miesięcy po pełnej weryfikacji zablokowali wypłaty do weryfikacji dowodowej... Nawet 24h na wysłanie dowodu bez blokady nie dali...
Właśnie sprzedaję regularnie drobne rzeczy, np. używane książki.
Wejdź tam gdzie się zmienia ustawienia wypłat, numer konta. Przy niektórych blokadach jest tam więcej informacji.
Cześć, @mountain2000. Twoje konto zostało objęte standardowym procesem weryfikacji ze strony PayU. Musisz przesłać zdjęcie dokumentu tożsamości, aby zweryfikować dane - w tym artykule znajdziesz dokładną instrukcję i dalsze kroki.
Skan dowodu? A co na to RODO? Do weryfikacji wystarczy przelew bankowy. Zaznaczam, jakie konsekwencje może przynieść przesłanie takiego dokumentu.
@mountain2000, zdjęcie dowodu jest potrzebne tylko do potwierdzenia autentyczności informacji podanych w formularzu rejestracyjnym. Po zweryfikowaniu poprawności danych zdjęcie zostanie usunięte.
Skoro PayU twierdzi, że "zgodnie z prawem", to poproszę o podstawę prawną. W przeciwnym razie, jako uczciwy obywatel zgłoszę na policję wyłudzenie danych osobowych poprzez szantaż.
@mountain2000, do weryfikacji zobowiązują przepisy art. 34. ustawy z dnia 1 marca 2018 r. o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy oraz finansowaniu terroryzmu. Treść przepisów dostępna jest na stronie ustawodawcy. Przepisy zobowiązują instytucje, takie jak PayU, do bieżącej aktualizacji posiadanych dokumentów oraz danych klientów. Dają im również prawo do przetwarzania informacji zawartych w dokumentach tożsamości klientów oraz sporządzania ich kopii.
Będziesz mieć na to 90 dni od otrzymania powiadomienia. Jeśli przez ten czas nie prześlesz dokumentu i nie potwierdzisz swoich danych, zablokujemy wypłaty Twoich środków. Będą one ponownie dostępne, gdy przejdziesz weryfikację.
No to teraz pytanie, kiedy został wysłany do mnie mail?
Podpowiem - 26 maja. Czyli tworzymy sobie regulamin, którego i tak się nie trzymamy. Proszę o odblokowanie zgromadzonych środków, zgodnie z regulaminem PayU o 90-cio dniowym terminie na wysłanie skanu w celu weryfikacji.
@mountain2000, rozumiem, że to dla Ciebie ważna sprawa - zapewniam, że dane korzystających z naszego serwisu są bezpieczne. Aby wypłacić środki, musisz przejść proces weryfikacji i przesłać dane, o które prosi PayU. Niestety nie ma innej możliwości.
Proszę mi odpisać, po co PayU tworzy regulaminy, których nie przestrzega? Chcę zgodnie z regulaminem 90-ciu dni, nic więcej. Potem mogę zrezygnować z usług Waszej platformy. Tak właśnie stanowi to "prawo".
Proszę to zgłosić odpowiednim osobom, bo cenię Twoją chęć odpowiedzi, ale wiem, że ktoś inny musi się z tym zapoznać.
@mountain2000, weryfikujemy to. Wrócę do Ciebie z odpowiedzią, gdy tylko otrzymam więcej informacji w tej sprawie!
Witam. Ja cierpliwie czekam na odblokowanie wypłat.
Zgłaszam sprawę do RPK. Jest bardzo zainteresowany tą sprawą i
a nałożenie 10% kary przychodu rocznego pewnie zainteresuje jego instytucję.
Cześć @mountain2000, poprosiłem o status weryfikacji i przepraszam za czas oczekiwania, czekam na odpowiedź.