anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy na Allegro Lokalnie w każdym przypadku sprzedający otrzymuje od kupującego pieniądze za wysyłkę?

Client:129104345
#1 Nowicjusz

Czy na Allegro Lokalnie w każdym przypadku sprzedający otrzymuje od kupującego pieniądze za wysyłkę? Jak wygląda to krok po kroku, jeśli kupujący ma Allegro Smart — czy sprzedający wtedy również dostaje pieniądze za wysyłkę, czy działa to inaczej?

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Haha. Jeśli zarówno kupujący jak i sprzedający ma smarta na lokalnym to wtedy sprzedający ma 6 wysyłek za darmo na kwartał. Później jeśli chce wysyłać smart to za każdą taką przesyłke sprzedający płaci 4.99zł.

Do smarta zarówno na głównym Allegro jak i na lokalnym sprzedający dopłaca. Darmowość tego jest zwykłym picem na wodę. Ja na drugim koncie wykupowałam niepotrzebnie smarta tylko po to, by ludzie mieli darmowe wysyłki. Nie był mi potrzebny do zakupów, bo kupuję z innego konta... 

Na głównym masz koszty zwrotów, zmarnowanych materiałów, uszkodzonych produktów, zamówień dla zabawy powliczane w ceny przzedmiotów. I taka to darmowość smarta, ze najlepsi klienci płacą za wszelkich cwaniaków...

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:129104345   Nie,  nie w każdym przypadku.  Jeżeli sprzedający nie ma smarta,  albo kupujący nie ma, albo żaden,  to wtedy  kupujący płaci za towar plus cenę wysyłki zgodnie z tabelką,   Pieniądze wpływają na konto Finanse  sprzedającego, ale już potem to następuje podział ile dla Allegro, a co zostanie to  sprzedającemu.

Natomiast jak działa ze smartem opisała Anna

oznacz moderatorów