anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy pieniądze za sprzedany przedmiot zostaną mi przelane ?

Client:45672986
#7 Wielbiciel#

Sprzedałam telefon o wartości ponad 2 tyś. złotych , otrzymałam informacje że pieniądze zostaną  mi przelane w ciągu 7 dni od momentu wysłania przedmiotu . W momencie kiedy telefon dotarł do odbiorcy Allegro przysłało mi powiadomienie że kupujący zakupił tez w tym samym momencie Iphona 11 który nie jest dostępny bo został chwile wcześniej  sprzedany a wszystkie pieniądze czyli ponad 4500 złotych jest zaksięgowane na moim koncie Allegro i żeby mogli mi te pieniądze wysłać , ja muszę najpierw odesłać ze swoich pieniędzy ponad 2000 złotych do tego kupującego a wtedy Allegro odda mi cała gotówkę . W przeciwnym razie nie otrzymam zapłaty za telefon który sprzedałam . Czy ktoś miał taka sytuacje i wie co powinnam zrobić ?? 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:45672986 zabezpieczenie, na wypadek oszustwa świeże konto pewnie masz, a nie możesz zrobić zwrotu z poziomu Konta Payu ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Konto mam trzy lata , właśnie nie mogę w taki sposób , muszę wysłać przelew do kupujące i wysłać potwierdzenie wtedy Allegro ma mi oddać gotówkę 

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Client:45672986 Odpisz Allegro, że pieniądze za wysłany telefon należą do Ciebie i Allegro nie może Ci ich zatrzymywać. Dodaj, że w przeciwnym przypadku zgłosisz sprawę na policję. Pozostałą kwotę na Twoim saldzie Allegro Finanse może zablokować i oddać kupującemu, który nie otrzymał drugiego telefonu. Ty nie masz obowiązku mieć pieniędzy poza otrzymanymi od sprzedawcy, aby zwrócić mu wpłatę.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Dziękuje za pomoc , i właśnie tak zrobię 

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

oznacz moderatorów