anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego jest inna opłata za paczkę pobraniową w opcjach dostawy, a realnie gdy nadaję przez paczkom

motocars21
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, sprzedałem moduł Airbag na Allegro Lokalnie. Oferta: 7e227125-f3a7-4580-bcc2-cda2b7a3bd1b . W opcjach dostawy jest rubryka:

• Przesyłka kurierska - pobranie 19,00 zł, realnie gdy chcę skorzystać z takiej opcji przez Inpost (taką formę dostawy wybrał kupujący) muszę zapłacić 25,22 zł. Usługa wprowadza mnie jako sprzedającego w błąd, muszę ponieść wyższe koszty niż jest to wskazane w opcjach dostawy przy ogłoszeniu. Proszę o weryfikację tego problemu.
oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

mdrogeria
#21 Demiurg#

@motocars21 ale to Ty sprzedajesz i powinieneś zapoznać się z cennikami dostaw przed wystawieniem oferty , ceny dostaw , które Ci weszły z automatu są tylko propozycją , nie musisz ich akceptować .

Nadasz przez WzA to cena będzie taka jaką masz aktualnie w ofercie .

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@motocars21

W formularzu masz podpowiedź "kurier - pobranie 19 zł". Nigdzie tam nie ma info, że to sugerowana cena przesyłki kurierskiej Inpost.

A co do tych 19 zł to przesyłka Pocztex pobranie w gabarycie S z etykietą ze strony Pocztexu kosztuje 18,80 zł. Przez brokera idzie znaleźć trochę taniej. 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

komisbell_0-1725021165832.png

oznacz moderatorów