anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Email o zadłużeniu

Anusia593
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry. Dostałam dziś e-mail o zbliżajacym się terminie spłaty  zadłużenia 16,99zł. Już kiedyś dostawałam podobne wiadomości i klikając w link przechodziło się do płatności. Dziś również chciałam w ten sposób zapłacić, choć nie bardzo wiedziałam skąd zadłużenie bo nic w ostatnim czasie nie sprzedałam. Klikając w link, przekierowano na stronę allegro a tam, nie było żadnych zaległości. Kilkukrotnie  sprawdzałam i nic nie ma do zapłaty. W tym momencie e-mail wyparował, już go nie ma. Boje się, że to oszustwo. Jeśli tak, to co tacy oszuści mogą zrobić? 

Pozdrawiam 

Ania

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

br.
#21 Demiurg#

@Anusia593  Generalna zasada to nie klikać w żadne  linki, wiadomość traktować jako informację i nic wiecej.  Ale skoro już kliknęłaś to dla bezpieczeństwa jak najszybciej zmień hasło dostępu do Allegro, włącz dwustopniowe logowanie lub opcję zaufane urządzenie.

Wypadałoby przeskanować urządzenie jakimś programem antywirusowym, to znikniecie wiadomości   jest niepokojące.

oznacz moderatorów

Anusia593
#7 Wielbiciel#

Dziękuje za odpowiedź 🙂

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Jak nie zniknęła kasa to w zasadzie nie powinno Ci nic grozić, ale dla pewności zmień hasła.

oznacz moderatorów