anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Falszywe strony alegro lokalni dlaczego nikt z tym nic nie robi

Client:104572636
#7 Wielbiciel#

Screenshot_20240908_224140_Samsung Internet.jpg

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Zgłaszaj na Policję albo do Allegro jak widzisz podejrzenie oszustwa.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

Do Allegro ???  A po co zgłaszać do Allegro?

Jeśli wejdziesz do kogoś na podwórko i widzisz jeden wielki bałagan to  zawracasz głowę gospodarzowi?

Najbezpieczniej  wyjść jak najszybciej żeby samemu w g**** nie wdepnąć  

oznacz moderatorów

Client:104572636
#7 Wielbiciel#

Jak zgłosiłem  na allegro to odczytali link i stwierdzili że  to oszustwo ale nic nie pomogą i nie odpowiadają  za stratę pieniędzy. A przecież jakoś mogłem się zalogować  na tej stronie do swojego konta. Teraz link fałszywy ma komunikat że jest to próba oszustwo więc coś zrobili ale bez zwrotu pieniędzy.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:104572636 Skoro link nie prowadzi do Allegro to co oni mają niby z tym zrobić?

Na fałszywej stronie nie da się zalogować na swoje konto. 

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@komis-bell "Na fałszywej stronie nie da się zalogować na swoje konto. " - ja jednak jestem odmiennego zdania i myślę, że da się to zrobić tak aby użytkownik myślał, że jest zalogowany na swoje konto 😉 

@Client:104572636 "nie odpowiadają  za stratę pieniędzy" - a dlaczego mają odpowiadać za to, że dałeś się oszukać, możesz mi wytłumaczyć? 

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@sl-aw-ek 

Hmmm, twierdzę że jeżeli się dało zalogować na konto to sytuacja jest jeszcze gorsza 🙂

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@sl-aw-ek No właśnie może to tak wyglądać, że jest się zalogowanym ale to nie to samo co bycie faktycznie zalogowanym.

oznacz moderatorów

NipponShorty
#14 Krzewiciel#

Wystarczy czytać dokładnie link w który klikasz, jeśli domena nie jest allegro.pl albo allegrolokalnie.pl tyko jakieś dziwne wygibasy na końcu i ludzie nie czytają to są sami sobie winni. skończmy zrzucać odpowiedzialność za swoje błędy na innych. I tak dodam ku przezorności - super oferty 50/60% tańszych produktów się nie trafiają.

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@Client:104572636 chcesz efektu?

zgłaszaj takie strony allegro, jeżeli po jakimś czasie nadal będą

pisz publicznie, że allegro pozwala na fejkowe strony

oznacz moderatorów