anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ile czasu ma sprzedający na kliknięcie "Przygotuj paczkę do nadania" - kupujący wybrał Inpost ?

ShadowPawelK
#7 Wielbiciel

Ile czasu ma sprzedający na kliknięcie "Przygotuj paczkę do nadania" - kupujący wybrał Inpost?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Najlepiej jak najszybciej ale maksymalnie w ciągu 7 dni paczka powinna zostaw wysłana. Chyba, że w ofercie było inaczej opisane 

oznacz moderatorów

ShadowPawelK
#7 Wielbiciel

Dziękuję - jestem poza domem i stąd pytanie - nie ma opcji Urlop. A po kliknięciu opcji nadania etykieta jest ważna 72 godziny (czas do wrzucenia przesyłki  z kodem lub etykietą inpost) ? Allegro anuluje i cofnie zamówienie po jakim czasie ?  Mowa o Allegro lokalnie. 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@ShadowPawelK powinieneś nadać przesyłkę w ciągu 7 dni od otrzymania zamówienia. Nie anulujemy zamówienia w przypadku braku terminowego nadania. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz

@ShadowPawelK skąd masz informację o ważności etykiety przez 72 godziny?

Wg strony inpostu etykieta jest ważna przez 30 dni. Czyli jeśli kupujący się nie wkurzy i nie zażąda zwrotu kasy to można nadać w tym terminie 😉

oznacz moderatorów

ShadowPawelK
#7 Wielbiciel

Nadając prywatnie rzeczywiście etykieta jest ważna 30 dni. Nadając przez Allegro po 48 godzinach przychodzi informacja, że mam właśnie 72 godziny i kończy się czas na wrzucenie do skrytki. Taka informacja przyszła mi nie raz w weekend. Oczywiście mówię o Allegro lokalnie - przypominam. Nigdy nie pytałem o to nikogo - czy ktoś też tak ma. Raz nie nadałem w terminie 72 godzin właśnie po weekendzie bo w poniedziałek wróciłem późno  i transakcja na allegro została anulowana. Pamiętam to - ze względu na to, że od kliknięcia "nadaj" i wygenerowania kodu lub etykiety podawało mi już nie raz, że mam 72 godziny. Prywatnie rzeczywiście - można nawet do 30 dni nadać - to też sprawdziłem. Właśnie dlatego pytałem ile czasu jest do momentu kliknięcia "nadaj". Jeżeli 7 dni to ok, do tego nawet po kliknięciu jeszcze 72 godziny, czyli 3 dni. Czyli max 10 to już jest dobra liczba jakby ktoś był na wyjeździe i po powrocie zajął się wysyłką. 

oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz

@ShadowPawelK nigdy tak na allegro lokalnie nie miałem, zdarzało mi się nadawać po 3 dniach i nie było problemu. Mam wrażenie, że pomyliłeś allegro z 0lx, gdzie właśnie tak jest - 72 godziny na nadanie, po tym czasie kasa wraca do kupującego.

oznacz moderatorów

ShadowPawelK
#7 Wielbiciel

Może rzeczywiście pomyliłem. Przepraszam - sprawdzę w któryś weekend. Wiadomość moja skorygowana - dziękuję. Zwątpiłem, ale posprawdzam jeszcze. 

oznacz moderatorów