@Gamogemo chodzi o zwrot pieniędzy?
Chodzi o zwrot przedmiotu . Kupujący dostał zwrot pieniędzy . Ja niestety jestem bez słuchawek . Nie dołączyłem do dyskusji w sprawie reklamacji . Kupujący stwierdził że wyrzucił słuchawki
Co mam teraz zrobić ?
Poproś nas o pomoc w dyskusji, bo z tego co rozumiem prowadzisz ją z Kupującym. Ze zwrotem mogłeś się wstrzymać do momentu otrzymania produktu.
W dyskusji nie brałem udziału . Nie widziałem jej wogole . Zwrot dostał automatycznie po 14 dniach
Jak zwróciłeś pieniądze kupującemu, to w zasadzie kończy sprawę. A to że nie poprosiłeś najpierw o odesłanie, to już niestety jest twój problem (chyba że uzgodniłeś z kupującym, że zwrócisz mu środki, a on ci odeśle przedmiot).
Jeżeli uzgodniłeś z kupującym, że on ci zwróci przedmiot po otrzymaniu zwrotu pieniędzy (bo nie byłeś w stanie naprawić lub wymienić przedmiotu), to jest to twoje indywidualnie uzgodnienie z kupującym. Ani ustawodawca, ani Allegro się w to nie wtrącają
Pieniądze dostał z automatu z allegro , ponieważ dyskusje zobaczyłem po tych 14 dniach ,wczoraj rozmawiałem z konsultantem allegro jak i z policja , jest to zwykłe przywłaszczenie mienia . Więc takie bajki że ani allegro ani ustawodawca się w to nie wtrącają zostaw sobie . Skoro nie wiesz a piszesz bzdury kompletne
Używaj @Gamogemo znaczku @i wybież nicka komu odpisujesz. Skoro policja potwierdza że to przywlaszczenie to zgłoś przywłaszczenie i inne zarzutyzwiązane ze sprawą odpowiedzialność karna być musi
Czy nie wiedząc co zrobiłem łatwo oceniać ? Przywłaszczenie mienia to już
Proszę nie pisać głupot nie znając sprawy
Cześć @Gamogemo, widzę, że skontaktowałeś się z nami w zgłoszeniu o numerze 59219372. Sprawa jest weryfikowana, w razie wszelkich pytań lub niejasności, napisz do nas proszę w wyżej wymienionym zgłoszeniu.
Chodzi o zwrot słuchawek
@Gamogemo oberwał allegrowym pokiem
i nie rozumie, że wg allegro towar należy do kupującego
pocieszę Cie - tutaj allegro zawarło z kupującym umowę (przystąpiło do długu)
więc jest stroną tak samo uprawnioną do twojej skargi o przywłaszczeniu mienia jak kupujący 🙂