anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak długo czeka się na zwrot po reklamacji?

Gamogemo
#7 Wielbiciel

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Gamogemo chodzi o zwrot pieniędzy? 

Ola
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Gamogemo
#7 Wielbiciel

Chodzi o zwrot przedmiotu . Kupujący dostał zwrot pieniędzy . Ja niestety jestem bez słuchawek . Nie dołączyłem do dyskusji w sprawie reklamacji . Kupujący stwierdził  że wyrzucił słuchawki 

oznacz moderatorów

Gamogemo
#7 Wielbiciel

Co mam teraz zrobić ?

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Gamogemo 

Poproś nas o pomoc w dyskusji, bo z tego co rozumiem prowadzisz ją z Kupującym. Ze zwrotem mogłeś się wstrzymać do momentu otrzymania produktu.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Gamogemo
#7 Wielbiciel

W dyskusji nie brałem udziału . Nie widziałem jej wogole . Zwrot dostał automatycznie po 14 dniach 

oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Gamogemo

Jak zwróciłeś pieniądze kupującemu, to w zasadzie kończy sprawę. A to że nie poprosiłeś najpierw o odesłanie, to już niestety jest twój problem (chyba że uzgodniłeś z kupującym, że zwrócisz mu środki, a on ci odeśle przedmiot).

Jeżeli uzgodniłeś z kupującym, że on ci zwróci przedmiot po otrzymaniu zwrotu pieniędzy (bo nie byłeś w stanie naprawić lub wymienić przedmiotu), to jest to twoje indywidualnie uzgodnienie z kupującym. Ani ustawodawca, ani Allegro się w to nie wtrącają 

oznacz moderatorów

Gamogemo
#7 Wielbiciel

Pieniądze dostał z automatu z allegro , ponieważ dyskusje zobaczyłem po tych 14 dniach ,wczoraj rozmawiałem z konsultantem allegro jak i z policja , jest to zwykłe przywłaszczenie mienia . Więc takie bajki że ani allegro ani ustawodawca się w to nie wtrącają zostaw sobie . Skoro nie wiesz a piszesz bzdury kompletne 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Używaj @Gamogemo znaczku @i wybież nicka komu odpisujesz. Skoro policja potwierdza że to przywlaszczenie to zgłoś przywłaszczenie i inne zarzutyzwiązane ze sprawą odpowiedzialność karna być musi 

oznacz moderatorów

Gamogemo
#7 Wielbiciel

Czy nie wiedząc co zrobiłem łatwo oceniać ? Przywłaszczenie mienia to już 

oznacz moderatorów

Gamogemo
#7 Wielbiciel

Proszę nie pisać głupot nie znając sprawy 

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @Gamogemo, widzę, że skontaktowałeś się z nami w zgłoszeniu o numerze 59219372. Sprawa jest weryfikowana, w razie wszelkich pytań lub niejasności, napisz do nas proszę w wyżej wymienionym zgłoszeniu.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Gamogemo
#7 Wielbiciel

Chodzi o zwrot słuchawek 

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Gamogemo oberwał allegrowym pokiem

i nie rozumie, że wg allegro towar należy do kupującego

pocieszę Cie - tutaj allegro zawarło z kupującym umowę (przystąpiło do długu)

więc jest stroną tak samo uprawnioną do twojej skargi o przywłaszczeniu mienia jak kupujący 🙂

oznacz moderatorów