anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak dodać opcje płatności

zerohunter
#7 Wielbiciel#

Witam, nie mogę znaleźć edycji opcji płatności, sprzedałem przez kup teraz na allegro lokalnie, kupujący po ofercie wysłania płatności na revolut zaczął mnie wyzywać od oszustów że to jest litewski bank xD

Jak to rozwiązać? Chcę żeby kupujący mógł mi wysłać pieniądze na revolut albo paypal, a także jak zgłosić wulgarnego kupującego?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@zerohunter na Allegro Lokalnie można zapłacić szybkim przelewem, kartą płatniczą albo BLIKiem, ale tutaj mamy do czynienia z metodą dostawy: Odbiór osobisty - płatność przy odbiorze, to była jedyna metoda dostawy dostępna w ofercie.
Nie rozumiem jak kupująca miała wysłać Ci środki na Revolut, jeśli Ty nie masz Revoluta? Na Allegro Lokalnie akurat można opłacić zamówienie poza Allegro Finanse (np. przy odbiorze osobistym), ale trzeba się na to umówić i obie strony muszą się zgodzić. Nie do końca rozumiem gdzie wysłała te środki. 
Revolut to może nie do końca litewski banki, ale brytyjski fintech, który świadczy swoje usługi na terenie Unii Europejskiej (w tym w Polsce) za pośrednictwem oddziału na Litwie. Ich nadzorcą jest Bank Litwy 🙂 
Jeśli kupująca Cię obraża, to zgłoś to za pomocą tego formularza i podeślij proszę zrzuty ekranu z obraźliwymi wiadomościami. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

zerohunter
#7 Wielbiciel#

Chciałem podać Revolut w wiadomości osobistej, jak go mogę dodać do opcji sprzedaży?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@zerohunter nie możesz dodać Revoluta do opcji sprzedaży. Kupujący najprawdopodobniej może z niego skorzystać sam jak ze zwyklej karty płatniczej, potwierdzając płatność w aplikacji, ale Ty nie możesz dodać takiej opcji płatności. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

zerohunter
#7 Wielbiciel#

Czyli nie posiadając konta w polskim banku nie jestem w stanie odebrać płatności?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@zerohunter jesteś, bo możesz aktywować wypłaty na konto Revolut (albo inny bank pod warunkiem, że przyjmuje wpłaty w złotówkach). Gdy kupująca opłaci zamówienie przez Allegro Finanse, to środki będą tutaj i możesz je wypłacić również na zagraniczne konto. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów