anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak mam rozwiązać swój problem

tv12ziutek
#1 Nowicjusz#

Witam !  Zamieściłem ogłoszenie o sprzedaży spryskiwacza do lampy . Ogłoszenie wygasło , ale dziwnym trafem dalej było , zresztą i nadal  jest w sieci allegro lokalnie . Nie odnawiałem , nie opłacałem . W związku z tym , że było po wygaśnięciu i dalej krąży w sieci , ktoś kupił ten spryskiwacz i zapłacił .  Po zakupie , otrzymałem tel. od kupca , że własnie kupił u mnie ten wtryskiwacz . Po otrzymaniu ode mnie informacji , że to jest nie aktualne , że to stare ogłoszenie  , kupujący  podał mi swój numer konta , a ja odesłałem mu przelewem bankowym kwotę , którą wpłacił . Informację z Allegro , że mam zaległą prowizję otrzymywałem kilkukrotnie , i za każdym razem informowałem o zaistniałej  sytuacji , dołączając dowód przelewu - zwrotu na konto wpłaconej kwoty , jako dowód . Nawet w jednej z korespondencji napisałem , że zgłoszę do prokuratury o nękanie mnie . Teraz o tę kwotę upomina się jakaś firma , która przejmuje długi . Jeżeli tym razem nie piszę do " cyborga " , tylko do osoby rozumnej , proszę o kontakt tel. lub e-mailowy .  [edycja]

WEZWANIE DO ZAPŁATY
Intrum Sp. z o.o. działając w imieniu i na rzecz Allegro sp. z o.o. informuje, że wierzyciel nie odnotował spłaty zobowiązania na koncie o loginie: tv12ziutek. Na dzień 2023-03-06 do zapłaty nadal pozostaje: 28.30 zł
oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

jsg1944
#1 Nowicjusz#

Z tego co wiem Intrum (skupuje zadłużenia) od Allegro. Najlepeij z samym Allegro to wyjaśnić. Oni jako Wierzyciele powinni wyjaśnić sprawę i zgłasząć do Intrum. Z moejgo doświadczenia Intrum od lat nęka ludzi, zastrasza i ma za nic polskie prawo

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@tv12ziutek na allegro lokalnie jest bezzwrotna opłata transakcyjna, jedyny sposób anulowania opłaty to zwrot wpłaty przez allegro, kupującemu w pełnej wysokości !!!

Straszyć se możesz, regulamin zatwierdzony, opłata allegro się należy 😉

________
Κώστας
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@tv12ziutek nie widzę wiadomości wysyłanych do Allegro, o których piszesz. W tej sprawie napisz proszę do nas za pomocą tego formularza i załącz proszę potwierdzenie zwrotu wpłaty dla kupującego. Po podaniu podstawowych informacji na temat tej sprawy będziesz mógł wybrać sposób kontaktu w tym rozmowę telefoniczną. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów