anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak mogę zgłosić kupującego o popełnione przestepstwo

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:86572154
#7 Wielbiciel#

Jeżeli doszło do przestępstwa od strony kupującego od którego nie dostałam pieniędzy za kupiony przedmiot jak mogę to zgłosić. Z kupującym mam kontakt ale co chwile przekłada termin przesłania pieniędzy albo okłamuje że wysłał co mogę w takim wypadku zrobić to nie były małe pieniądze.

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15
xyz96
#21 Demiurg#

Przestępstwo zgłoś na policję lub do prokuratury. Lepiej jednak zgłoś podejrzenie o popełnieniu przestępstwa, bo za zgłoszenie przestępstwa, gdy do niego nie doszło, sam możesz być pociągnięty do odpowiedzialności.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@Client:86572154 Kupił i nie zapłacił, na AL ma na to 5 dni. Wysłałeś towar?

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Przedmiot jest sprzedany od września i do tej pory nie przyszły pieniądze 

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

@Client:86572154 To było na Lokalnie? Przeczytałeś regulamin? Tam po pięciu dniach bez wpłaty umowa jest rozwiązywana, a transakcja uznana za niebyłą. Możesz więc zgłaszać przestępstwo, sam się tym pogrążysz i narazisz na koszty.

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

niebyło na lokalnym

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

@Client:86572154 Już wiem, że sam tego nie napiszesz, nie dasz rady, cedzisz słowa.

Wysłałeś towar bez pieniędzy – Twój błąd, ale mimo to możesz zgłosić na policję wyłudzenie. Wydrukuj całą korespondencję, wszystko co masz w tej sprawie i idź na komisariat. Wcześniej wyślij kupującemu wezwanie do zapłaty, może być mailem, może być pocztą. Podaj w nim ostateczny termin zapłaty i poinformuj, że po tym terminie zgłosisz sprawę na policję. Nie otrzymasz pieniędzy – zgłoś. Czasem jeden telefon policjanta do kupującego wystarczy, aby ten zapłacił.

Jeśli było inaczej, napisz, tylko nie po dwa słowa, ale całymi zdaniami, krok po kroku.

oznacz moderatorów
mwmonety
#21 Demiurg#

Klientom na allegro wolno prawie wszystko ,może zrezygnować bez podawania przyczyn a tobie pozostanie pisanie do allegro o zwrot prowizji. Oczywiście możesz go dać na czarną listę o ile jest to normalne allegro bo na lokalnym czarnej listy nie ma.

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Przedmiot jest sprzedany od września i ta osoba ma ten przedmiot 

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

To dlaczego piszesz na raty? Nie możesz od razu przedstawić problemu całościowo? Trzeba to z Ciebie wyduszać?

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

bo na poczatku miało byc sprzedane na raty ale kupujacy oszukał i pieniedzy nie ma

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@Client:86572154 czyżbyś wysyłał towar bez zapłaty ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Tu jest bardzo długa historia tego i nie nie wysłana za darmo to też wina była inpostu

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@Client:86572154 to chociaż z grubsza opisz bo jak mamy coś radzić ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@Client:86572154  Popełniłeś błąd wysyłając towar bez zapłaty.

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

I znowu nic nie wiadomo. Potrafisz opisać problem od A do Z ?

oznacz moderatorów