Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jeżeli doszło do przestępstwa od strony kupującego od którego nie dostałam pieniędzy za kupiony przedmiot jak mogę to zgłosić. Z kupującym mam kontakt ale co chwile przekłada termin przesłania pieniędzy albo okłamuje że wysłał co mogę w takim wypadku zrobić to nie były małe pieniądze.
Przestępstwo zgłoś na policję lub do prokuratury. Lepiej jednak zgłoś podejrzenie o popełnieniu przestępstwa, bo za zgłoszenie przestępstwa, gdy do niego nie doszło, sam możesz być pociągnięty do odpowiedzialności.
@Client:86572154 Kupił i nie zapłacił, na AL ma na to 5 dni. Wysłałeś towar?
Przedmiot jest sprzedany od września i do tej pory nie przyszły pieniądze
@Client:86572154 To było na Lokalnie? Przeczytałeś regulamin? Tam po pięciu dniach bez wpłaty umowa jest rozwiązywana, a transakcja uznana za niebyłą. Możesz więc zgłaszać przestępstwo, sam się tym pogrążysz i narazisz na koszty.
niebyło na lokalnym
@Client:86572154 Już wiem, że sam tego nie napiszesz, nie dasz rady, cedzisz słowa.
Wysłałeś towar bez pieniędzy – Twój błąd, ale mimo to możesz zgłosić na policję wyłudzenie. Wydrukuj całą korespondencję, wszystko co masz w tej sprawie i idź na komisariat. Wcześniej wyślij kupującemu wezwanie do zapłaty, może być mailem, może być pocztą. Podaj w nim ostateczny termin zapłaty i poinformuj, że po tym terminie zgłosisz sprawę na policję. Nie otrzymasz pieniędzy – zgłoś. Czasem jeden telefon policjanta do kupującego wystarczy, aby ten zapłacił.
Jeśli było inaczej, napisz, tylko nie po dwa słowa, ale całymi zdaniami, krok po kroku.
Klientom na allegro wolno prawie wszystko ,może zrezygnować bez podawania przyczyn a tobie pozostanie pisanie do allegro o zwrot prowizji. Oczywiście możesz go dać na czarną listę o ile jest to normalne allegro bo na lokalnym czarnej listy nie ma.
Przedmiot jest sprzedany od września i ta osoba ma ten przedmiot
To dlaczego piszesz na raty? Nie możesz od razu przedstawić problemu całościowo? Trzeba to z Ciebie wyduszać?
bo na poczatku miało byc sprzedane na raty ale kupujacy oszukał i pieniedzy nie ma
@Client:86572154 czyżbyś wysyłał towar bez zapłaty ?
Tu jest bardzo długa historia tego i nie nie wysłana za darmo to też wina była inpostu
@Client:86572154 to chociaż z grubsza opisz bo jak mamy coś radzić ?
@Client:86572154 Popełniłeś błąd wysyłając towar bez zapłaty.
I znowu nic nie wiadomo. Potrafisz opisać problem od A do Z ?