Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hej.
Chciałbym zwrócić dla kupującego pieniądze - nie chcę ich jednak wypłacać z konta przelewy24.
Kupujący kupił ode mnie przedmiot z allegro lokalnie. W momencie kiedy klikną kup teraz przedmiot został sprzedany z innego portalu.
Poniżej wyjaśniam jak to było:
Po kupiony przedmiot klient przyjechał i odebrał go osobiście - przedmiot sprzedała moja żona, bo ja byłem na wyjeździe w pracy. Dany przedmiot wystawiła moja żona i tam też był nr tel do niej....
Przedmiot był wystawiony już dłuższy czas i nie było zainteresowania. Dlatego postanowiłem wystawić go na innych portalach takich jak allegro lub allegro lokalnie. Pomyślałem że jak będę miał przerwę w pracy to się tym zajmę. Tak też zrobiłem, wystawiałem spokojnie aukcję i mniej więcej w tym samym czasie moja żona sprzedała przedmiot osobiście.
Moja żona nie poinformowała mnie o sprzedaży - uznała że nie jest to teraz ważne. Ja w tym czasie zacząłem tworzyć aukcję na allegro lokalnie. Wystawiłem aukcję i co się okazało ktoś kupił mój przedmiot - ale ja już go nie miałem w posiadaniu.
Teraz kupujący żąda ode mnie dany przedmiot i wysłał już pieniądze. Nie chcę tych pieniędzy na moim koncie i chcę mu je odesłać. Oczywiście przeprosiłem kupującego za zaistniałą sytuację.
Jak mogę to zrobić?
Z Lokalnie nie zwrócisz wpłaty, musisz wypłacić na swoje konto i zwrócić kupującemu zwykłym przelewem.
Dokładnie tak 🙂