anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak odblokowac konto allegro

SC_Siemianowicz1
#7 Wielbiciel#

Ponad miesiąc temu moje konto zostało zablokowane z powodu rzekomej dyskusji z kupującym, dodam ze moja sprzedaż opiera się na niszy gdzie dyskusje to codzienność. Napisałem do allegro w tej sprawie i odpisali mi że aby odblokować konto muszę rozwiązać wszystkie dyskusje i zapłacić zaległy billing, który nie wiadomo skąd się wziął ( mam automatyczne rozliczanie ). Rozwiązałem wszystkie dyskusje i zapłaciłem billing i znów do nich napisałem aby odblokowali moje konto jednak odpisali mi żeby odblokować konto musze skontaktować się z nimi z poziomu konta Client... i wyjaśnić sankcje na tym koncie. Początkowo myślałem że jest to moje konto zapasowe jednak liczby się nie zgadzały więc szukałem dalej i nie znalazłem. Napisałem z pytaniem o które konto chodzi bo nie mam pojęcia po czym odpisali mi że nie mogą ujawniać danych innego konta. Z ciekawości wpisałem nazwę Clienta w logowanie, dałem zmień hasło i wyskoczył numer którego końcówka była 18 a mój numer kończy się na 26. Napisałem do nich że nie mam pojęcia co to za konto i czemu muszę się kontaktować z nimi z jego poziomu i że przypisany numer do konta jest inny niż mój. Od miesiąca mam wrażenie że piszę z ścianą, mówię im ze nie wiem co to za konto a oni dalej że aby odblokować moje konto muszę zdjąć jakieś sankcje prawdopodobnie nie z mojego konta. Potem odpisali mi że muszę zdjąć sankcje z konta Client i dodali kolejne konto z którego mam zdjąć sankcje. Sankcje z drugiego konta zostały zdjęte ponieważ wiedziałem co to za konto. Napisałem ze konto zostało odblokowane i dalej czekam na odpowiedź. Wie ktoś co mam zrobić?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@SC_Siemianowicz1 jedyna opcja na odblokowanie konta to wykonywać instrukcje działu bezpieczeństwa, które otrzymujesz w korespondencji. Nie ma innej możliwości, bo tylko ten dział zajmuje się blokadami w Allegro. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

SC_Siemianowicz1
#7 Wielbiciel#

ale czego wy nie możecie pojąć ze ja nie wiem o jakie konto wam chodzi?? z wami się pisze jak do sciany

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@SC_Siemianowicz1 Może powiązali Twoje konto z kontem siostry / brata / żony / męża / domownika / współlokatora etc.

Generalnie - jeśli nie spełnisz wymagań działu bezpieczeństwa - na odblokowanie konta nie licz.

oznacz moderatorów

SC_Siemianowicz1
#7 Wielbiciel#

no wlasnie sprawdzalem i nikt z mojej rodziny nie ma takiego konta znajomi tez nie maja wiec oni maja jakies urojenia

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

To konto wskazane przez DB loguje się do Allegro?

Jeszcze niedawno miałbyś możliwość napisania wiadomości przez centrum wiadomości mając sam login i może pomogłoby to w wyjaśnieniu sprawy ale Allegro wspaniałomyślnie usunęło tą funkcjonalność dla kont nie firmowych.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@SC_Siemianowicz1 Czy odblokują Ci konto nawet jak wypełnisz ich wskazówki, tego nie wie nikt.

oznacz moderatorów