anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak odzyskać pieniądze od Allegro za sprzedanie przedmiotu na Allegro Lokalnie

mloda_10
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, dnia 22.12.2024 sprzedałam na Allegro Lokalnie przedmiot „Nowa precyzyjna waga jubilerska apteczna kuchenna 0,01-500g”. Niestety w związku z okresem świątecznym nie moglam nadać go od razu. Kypujacy został o tym  poinformowany i na bierząco pisałam z nim przez komunikator Allegro Lokalnie. Tego samego dnia kiedy nadałam przedmiot, kupujący założył dyskusję na Allegro, a ja niestety odkryłam to, jak już było za późno na wypowiedzenie się. Sądziłam, że skoro piszemy przez komunikator Allegro to wszystko jest dla niego zrozumiałe i jasne. W każdym razie przedmiot wysłałam w dniu 30.12.2024 i został odebrany przez kupującego, co kupujący potwierdza. Po 14 dniach dyskusja została zakończona jako rozwiązana, a ja nadal nie otrzymałam środków za sprzedaż od Państwa, które kupujący wpłacił. Mało tego, zostały mi naliczone dodatkowo koszty wysyłki InPost i koszty obsługi transakcji. Jeśli potrzebne są Państwu jeszcze jakieś szczegóły w/w transakcji, służę pomocą. Mogę wysłać screeny korespondencji z kupującym, wykaz z konta bankowego o braku przelewu itp.

Bardzo proszę o wyjaśnienie tej kwestii.

Z poważaniem Renata [edycja]

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Na Allegro trzeba sobie zweryfikować konto do wypłat i samemu wypłacić.  Zrobisz to tu i tam też powinna znajdować się  kasa Środki i historia operacji - Allegro

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @mloda_10. W tym artykule znajdziesz instrukcję, co zrobić krok po kroku, aby wypłacić środki ze sprzedaży na Allegro Lokalnie.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów