anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak odzyskać pieniądze

andrzejlinert
#7 Wielbiciel

Sprzedałem przedmiot na Allegro Lokalnie,dostawa przez kuriera za pobraniem,po 11 dniach nie otrzymałem zapłaty,kupujący nie zapłacił a DPD twierdzi że nie zaznaczyłem opcji ,,za pobraniem" chociaż wiem że napewno zaznaczyłem,kupujący się nie odezwał,pisałem do niego ale się nie odzywa i cieszy darmowym zakupem.Jak moge odzyskać swoje pieniądze ?

oznacz moderatorów
26 ODPOWIEDZI 26

pecela
#19 Nestor ⭐

@andrzejlinert

Nie ma możliwości nadania przesyłki z opcją pobranie, bez etykiety. Tu zawsze musi być etykieta.

oznacz moderatorów

andrzejlinert
#7 Wielbiciel

Nie masz racji,przy wypełnianiu formularza jest opcja ,,z etykietą lub bez etykiety" i kurier nakleja,tak w każdej firmie kurierskiej w Polsce,powtarzam w każdej

oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor ⭐

@andrzejlinert

Nie w każdej, tylko w kilku największych. I oczywiście pod warunkiem że nadajesz bezpośrednio, a nie przez jakiegoś brokera.

A z dużych przewoźników opcji nadania bez etykiety, nie ma np UPS czy DHL Expres.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@andrzejlinert ile zapłaciłeś za wysyłkę? jaka kwota pobrania wstawiłeś jak coś? Jaka waga paczki?

Po cenie za wysyłkę powinno być widać czy pobranie było czy nie.

oznacz moderatorów

andrzejlinert
#7 Wielbiciel

Nie mam już siły tłumaczyć cały dzień,wysłałem paczke za pobraniem,paczka dostarczona,pieniędzy nie ma a ile paczek jak wiemy poprostu ginie i nie ma takiej siły aby cokolwiek zrobić z firmami kurierskimi,jesteśmy poprostu bezsilni

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@andrzejlinert Gdyby paczka była za pobraniem to na śledzeniu byłaby taka informacja a jej nie ma. 
Napisz jaki rozmiar paczki wybrałeś, jaka była kwota pobrania i ile zapłaciłeś za nadanie.
Jak napisał @Client:44052296 to pozwoli ustalić czy usługa pobrania faktycznie była zaznaczona.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@andrzejlinert po statusie paczki nie widać kwoty pobrania. 

Jak byś zaznaczył byłoby coś takiego

Client44052296_0-1761571914558.png

oznacz moderatorów