anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak pobrac pieniądze z Allegro? Zrobiłem przelew PayPal i nic się nie dzieje

Client:89179138
#8 Zapaleniec#

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

Ziolko39
#21 Demiurg#

@Client:89179138 Zweryfikowane konto? Kiedy robiłeś przelew? Na pewno PayPal? @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:89179138 Jeśli masz na myśli weryfikację rachunku do wypłat PayU, to do jej zakończenia brakuje jeszcze skan lub czytelnego zdjęcia Twojego dowodu tożsamości.

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

W życiu nie wyślę żadnego skanu i danych osobowych 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:89179138 To niezbędne do weryfikacji Twojego konta do wypłat, a wszystkie dokumenty usuwamy natychmiast po zweryfikowaniu widniejących na nim danych. Wystarczy, że na zdjęciu będą widoczne: imię, nazwisko, data urodzenia, data ważności dokumentu oraz wszystkie narożniki. Pozostałe dane możesz zasłonić. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Nie udostępnię najważniejszych danych 

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Znaczy że nie odzyskam pieniędzy za sprzedany towar,**piiip**iście,trzeba stąd spieprzać i sprzedawać rzeczy na normalnych warunkach

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

W ten sposób nie odzyskasz, wypowiedz wówczas umowę Allegro a rozliczą się z Tobą.

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

W jaki sposób wypowiedzieć umowę?

oznacz moderatorów

rppf
#12 Orędownik#

Przecież zakładając konto, sprzedając, to niektóre dane już trzeba bylo podać !!

Po drugie - czasy prostej (lub żadnej dawniej) weryfikacji konta minęły ☹️ Niestety ...

Nawet zmiana numeru wymusza chyba dziś ponowną weryfikację ...kiedyś wystarczyło podać dwa kody z ostatniej wypłaty !!

Część danych na skanie moźna spokojnie zamazać ...

Ja też zdaję sobie sprawę, że to ryzyko .... z całym "bagażem" minusów jakie mam (jak wielu ☹️) do Allegro - to jeśli tak wielkim firmom jak Allegro, PayU itp. nie będziemy ufać - to komu ??

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

W tych czasach? Nikomu

oznacz moderatorów

rppf
#12 Orędownik#

Czyli żadnej umowy Pan nie podpisze, konta w banku nie załozy, abonamentu nie wykupi itd.

Moźna oczywiście korzystać z tego wszystkiego prawie " u kogoś" ..jak ma się tak dobrze, że ma się u kogo ...

Są osoby co marzą aby miec wszystko na siebie, mieszkać u siebie, mieć umowy swoje  itd. żeby czuć się człowiekiem ....a nie jest im dane 😥☹️

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Co Ty porównujesz konto w banku do Allegro??? 😅😅😅

oznacz moderatorów

rppf
#12 Orędownik#

Nie rozumiem takiego zdziwienia ..

Czy mam rozumieć, ze pracownikom banku, czy np. kurierowi, który z banku przynosi dokumenty do podpisu i odbiera ksero dowodu ( tak bylo np. z 10 lat temu jeszcze) - zdecydowanie bardziej Pan ufa niz pracownikom Allegro i PayU ? 

Według mnie w dzisiejszych czasach ...niestety ...wielkiej różnicy nie ma ☹️

A i w banku i w przypadku Allegro mamy do czynienia z obrotem pieniędzmi ...

Więc skąd takie zdziwienie ?

Kiedyś oszust ( internetowych itp .) było zdecydowanie chyba mniej, więc zabezpieczenia byly mniejsze ..wymogi UE też tutaj pogorszyły sprawę ☹️😥

Inna sprawa, jak wymagania są stawiane na wyrost i zaczynają ludziom utrudniać życie ...cóż ...temat rzeka ...

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@rppf Najlepszą rzeczą jaką powinno wprowadzić Allegro to jest uwierzytelnienie za pomocą profilu zaufanego lub podpisu kwalifikowanego > tylko nikomu z Allegro się nie chce tym zająć

Tak na marginesie to kurier już nie odbiera skanu dowodu > porównuje tylko dane z umowy z dowodem > czy TY to TY

A wg mnie im więcej zabezpieczeń tym lepiej > w banku z którego korzystam > przy płatności blik > mam 4 stopnie weryfikacji + potwierdzenie > może trochę dłużej, ale bezpieczniej > przy płatnościach kartą przez internet podobnie + co jakiś czas dodatkowa weryfikacja kodem podanym na sms_a

Mnie osobiście te wymogi UE nie przeszkadzają > tylko jeszcze trzeba myśleć > a nie bezkrytycznie > "poproszono mnie o kod blik (znajoma z Facebooka) - już wysyłam.

oznacz moderatorów