anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak pozbyć się cyklicznych komunikatów o zaległościach płatniczych jeżeli towar po trzech miesiacac

Client:67016091
#1 Nowicjusz

Wystawiałem łóżeczko na allegro lokalne ale po trzech miesiącach wycofałem tą ofertę.

Otrzymuje powiadomienia o windykacji zadłużenia wobec allegro lokalne . Myślałem ,że to jest jednorazowe i zapłaciłem.

Pomyłka ,w tym miesiącu otrzymałem nowe wezwanie do zapłaty.

Jak to zakończyć ?

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Coś mocno pomyliłeś albo bardzo niedokladnie opisujesz. Chociaż w sumie bałagan wiecznie mają jak poszło do windykacyjnej i nie odhaczyli spłaty to różnie może być...

Na początek sprawdź w rozliczeniach za co to dokładnie, pewnie jakieś promowanie? Tam po zakończeniu oferty kolejnych opłat już nie powinno być Allegro — Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Potem najlepiej pisz bezpośrednio do Allegro, tutaj moderatorzy pomagają ale o zadłużeniu raczej nie dyskutują, nie wolno im. I niestety wypij meliske lub rumianek przed taką rozmową. Dogadanie się gdy za każdym razem odpowiada kto inny czytając tylko ostatni wpis, bywa tu dość frustrujące.  Skontaktuj się z nami - Allegro Pomoc

Tak swoja drogą to bywały tu przypadki gdy ludzie mieli zadłużenie na starych kontach o których istnieniu nie wiedzieli:) Ułatwiona rejestracja, co zmiana sprzętu to nowe konto... gdzieś po drodze coś tam wystawił... 

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
(Dzień bez awarii to dzień stracony).
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Client:67016091 masz dwa konta na Allegro (i na Allegro Lokalnie). 
Na koncie, z którego piszesz, wystawiłeś dwie oferty na Lokalnie i Twoje saldo wynosiło 0 zł. 
Na Twoim drugim koncie wystawiłeś więcej ofert (w tym łóżeczko), a naliczona opłata dotyczy promowania tej oferty. 
Opłaciłeś rachunek na koncie, na którym nie miałeś salda do zapłacenia (tym z którego piszesz), a rachunek do zapłacenia masz na tym drugim koncie. 
Obecnie masz nadpłatę na koncie, z którego piszesz (możesz zlecić jej zwrot w zakładce Rozliczenia z Allegro).
I naliczenie do opłacenia na drugim koncie. Daj proszę znać, czy chcesz, abym podała login tego drugiego konta.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów