anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wypłata środków za sprzedaż

ElNano
#7 Wielbiciel

Witam, pierwszy raz mam taką sytuację i nie do końca wiem czym jest spowodowana. Otrzymałem na konto allegro pieniądze od kupującego i chce je wypłacić, aczkolwiek nic się nie dzieje. W standardowej sytuacji było jedno kliknięcie i od razu mail zwrotny, że pieniądze zostały wysłane. Teraz nic się nie dzieje, i czy ma to związek z tym, że mam tylko dostępne przelewy24? PayU mam niezweryfikowane, ale nigdy nie było to przeszkodą w wypłaceniu pieniędzy 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

@ElNano środki są na saldzie operatora PayU. Otrzymałeś od PayU wiadomość e-mail (z adresu no-reply@payu.pl ) z informacją o konieczności potwierdzenia tożsamości. Odszukaj go proszę na swojej skrzynce e-mailowej. 
Dokumenty prześlesz z poziomu zakładki Ustawienia wypłat, w części PayU, kliknij proszę "Przejdź do PayU". 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

ElNano
#7 Wielbiciel

Niestety nie dostałem maila, albo nie zauważyłem i usunąłem, jednak juz zrobiłem weryfikacje PayU. W takim razie pozostaje mi czekać na weryfikację PayU tak? Rozumiem, że to trwa około 3 dni?

oznacz moderatorów

la_nika

@ElNano weryfikacja to jedno, ale czy przesłałeś dokumenty w zakładce Ustawienia wypłat? 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

ElNano
#7 Wielbiciel

@la_nika chodzi o zdjęcie dowodu osobistego?Gdy wchodzę w zakładkę zmień ustawienia wypłat, następnie wchodzę w przejdź do PayU , wyskakuje komunikat "nasz zespół weryfikuje teraz Twoje dane" wpisałem swoje dane oraz wysłałem zdjęcie dowodu. Czy są jeszcze jakieś dokumenty potrzebne?

oznacz moderatorów

la_nika

@ElNano nie, to powinno wystarczyć. Weryfikacja może zająć do trzech dni roboczych. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów