anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak wyplacic pieniadze za sprzedany przedmiot.

kalyma23
#1 Nowicjusz#

Sprzedalem przedmiot, zapłaciłem koszty sprzedaży dla allegro, wysłałem zdjęcie dowodu osobistego dla weryfikacji i zrobiłem 2 przelewy weryfikacyjne które odrzucono.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@kalyma23 czy otrzymałeś powód odrzucenie przelewów weryfikacyjnych? Najczęściej jest to spowodowane tym, że dane konta Allegro i dane właściciela konta w banku się nie zgadzają, aby weryfikacja się udała, muszą być identyczne. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kalyma23
#1 Nowicjusz#

Otrzymałem taka wiadomość "Dane, które otrzymaliśmy z banku, są niezgodne z danymi, które masz ustawione na koncie Allegro".  Czy jest inna możliwość weryfikacji ponieważ mam wspólne konto z żoną i myśle że tu leży problem?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@kalyma23 konto na Allegro jest zarejestrowane na dane żony, więc to z jej konta powinien zostać wykonany przelew weryfikacyjny. 
Rozumiem, że macie wspólne konto bankowe? W takiej sytuacji wygeneruj proszę dokument ze strony banku, na który będzie widoczne, że oboje jesteście właścicielami tego konta bankowego i skontaktuj się za pomocą formularza (możliwość dodania załącznika pojawi się, gdy wybierzesz kontakt w wiadomości e-mail). 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kalyma23
#1 Nowicjusz#

Tak mamy wspólne konto. Mój bank nie umożliwia wydrukowania takiego dokumentu. Na wyciągach z banku też nie ma danych moich i żony.

oznacz moderatorów

kalyma23
#1 Nowicjusz#

I co teraz tak po prostu stracę pieniadze?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@kalyma23 konieczny jest dokument, który potwierdza, kto jest właścicielem konta. 
Skontaktuj się proszę z supportem banku, na pewno będą mogli pomóc. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

McGuyver__
#9 Pomysłodawca#

Załóż sobie osobne konto tylko na swoje dane i nim potwierdź konto Allegro. A i na przyszłość Ci się przyda, co by przed żoną sobie kieszonkowe schować 😅

oznacz moderatorów