Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Pierwszy raz wystawiałem coś na allegro lokalnie i sprzedałem i klient kupił i wybrał przesyłkę pocztą polską przedpłata. Gdzie znajduje się etykieta? I jak przelać pieniądze później na swoje konto?
@Client:67661670, na Allegro Lokalnie możesz wygenerować etykietę nadawczą jedynie dla metody dostawy Allegro Paczkomaty InPost. Każda inna metoda dostawy wymaga wygenerowania i nadania etykiety nadawczej na stronie przewoźnika.
Jeśli chodzi o wypłatę środków, wszystkie informacje znajdziesz w naszym artykule.
Skąd allegro będzie wiedziało, że przesyłka dotarła i prześle mi pieniądze?
jeśli klient zaplacił środki masz tu - https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji#!/
aby je wypłacić musisz aktywować konto do wypłat .
Masz środki spakuj przesyłkę idź na pocztę , zachowaj potwierdzenie nadania .
Wyślę paczkę, ale allegro nie będzie przecież wiedziało o tym, a jeśli nie dostaną potwierdzenia to nie przeleja mi środków czy źle myślę? Boję się o to, że skoro paczkę wysyłam poza allegro, bo na nim można tylko paczkomatem to klient po prostu po dostaniu paczki anuluje zamówienie i pieniądze wrócą do niego
Źle myślisz, klient niczego nie może anulować. Jeśli już zapłacił, nie cofnie pieniędzy i możesz je sobie sam przelać na swoje konto. Nie ma żadnego obowiązku wysyłać paczek tylko przez Allegro.
Chyba już rozumiem, czyli obecnie mam przykładowo 100 zł na koncie tylko nie aktywne konto które aktywowałem przed chwilą i czekam na weryfikację i po jej dostaniu mogę sobie je przelać nawet za miesiąc tak? A paczkę wyślę w poniedziałek i klient nic nie musi robić, a ja i tak dostanę pieniądze?
Tak 🙂
@Client:67661670 Allegro nie musi tego wiedzieć. To są Twoje pieniądze i możesz je sobie sam przesłać tak; https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/konfiguracja-konta-do-wyplat/jak-wyplacic-pieniadze-z-all...
Dziękuję wszystkim już wszystko jasne 😁
Czy w przypadku sprzedaży przez kup teraz bez opcji allegro paczkomaty, również nalicza się opłata 7.9% od sprzedaży? Jak sprawdzić czego dotyczy saldo?