Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak zablokować kupujących, którzy licytują, a potem nie płacą? Licytują dla zabawy albo po prostu konkurencja z innego konta blokuje towar, żeby sprzedać własny. Jest to wyjątkowo uciążliwe, bo powoduje de facto zablokowanie możliwości sprzedaży na kolejny tydzień, bo nie ma opcji wcześniejszego wystawienia.
@Skyward, czy sytuacja dotyczy konkretnego kupującego? Jeśli stało się tak w kilku przypadkach z tym samym kupującym, możesz podać nam jeden z numerów zamówienia. Sprawdzimy to. 🙂
Nie, chodzi o różne konta.
Jeżeli potarzają się Ci sami kupujący to możesz zgłosić, ale jak to zdarza pierwszy raz to nie zablokują.
No i właśnie. Nie ma żadnej kontroli nad tym. Miałem już tego samego kupującego, który kupował z 3 różnych kont. Na szczęście ten akurat był w porządku. Chodzi głównie o takich, co raz jeden kupią, a później ani wpłaty, ani kontaktu. Nie chcę sprzedawać takim ludziom. Jak mogłem wystawiać na allegro, to nie było problemu. Kupił, to musiał zapłacić i tyle. A tutaj nieustający dzień dziecka. Mam już tego po kokardę.
Cóż dodaj cóż ująć, tak jest już od dość dawna na AL.
No własnie ja mam ten sam problem, ktoś u mnie już dwa razy kupił książkę i nie zapłacił, przed chwilą kupił inną rzecz i znów to samo. Ten klient to [edycja], to jest problem Allegro Lokalnie, na zwykłym Allegro tego nie ma bo od razu się płaci, trzeba coś z tym zrobić bo to już jest plaga!
@klifordd, ten kupujący zakupił u Ciebie przedmiot wczoraj. Wciąż ma on czas na sfinalizowanie płatności.
Zakupił jeden przedmiot przedwczoraj, nie odpowiadał na maile, wystawiłam go jeszcze raz, po dwóch godzinach znowu go kupił i znów nie odpisywał na wiadomości. Jak mu napisałam co o tym sadzę, to zmienił konto na inne i kupił najdroższą rzecz jaką miałam i znów zero płatności i odzewu. Przecież od razu widać, że zrobił to złosliwie, poza tym, kupił ode mnie książkę, którą sam równierz sprzedaje. Gołym okiem widać, że to nieuczciwa konkurencja, a wy zasłaniacie się regulaminem, a może ten regulamin jest wadliwy? Może pozwala na takie nadużycia? Może trzeba go dostosować do realiów? Jeśli ktoś jest zainteresowany kupnem, to płaci od razu i nie kombinuje. Może trzeba zmienić zasady dla tych, którzy nie maja płatności za pobraniem, ani odbioru osobistego, żeby kupujący płacił od razu tak jak jest na starym Allegro. Bo w ten sposób, to jedna osoba może drugiej zablokować całą sprzedaż.
@klifordd Problem z klientami którzy kupują dla zabawy to nie tylko na AL ale również na normalnym allegro . Klienci czują swobodę i bezkarność a wielu lubi się tak właśnie bawić .
mam to samo wystawiłem trzy laptopy na licytacje i tez zostały zlicytowane a nie opłacone