Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam!
W Wielką Sobotę sprzedałem grę. Kupujący zapłacił, dzień później zleciłem wypłatę środków na swoje konto. Chciałem dzisiaj wysłać towar ale w skrzynce mam wiadomość od kupującego, że pomylił się i prosi o anulowanie zamówienia.
Chciałem zwrócić mu pieniądze ale opcja jest jedynie dostępna jeśli mam środki na allegro finanse (chętnie bym je sam teraz wpłacił ale wydaje mi się, że takiej opcji nie ma) a jedynie ta opcja umożliwia otrzymanie zwrotu opłaty od sprzedaży.
Jakie mam opcje? Chciałbym to rozwiązać tak żeby nikt z nas nie ucierpiał ale przychodzi mi jedynie opcja zwrotu kwoty za grę pomniejszoną o kwotę opłaty (ok. 9zł).
Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.
@michalmac Poproś kupującego o nr konta bankowego i mu zwroć, jest to zgodne z regulaminem Allegro.
Tak pewnie zrobię ale jak wspomniałem wyżej pozostaje kwestia opłaty od sprzedaży. Czy zwrócić mu kwotę pomniejszoną o opłatę czy pełną i pisać do allegro o jej zwrot (jakie są szanse w ogóle na to?)
Nauka dla siebie po czymś takim - żeby czekać z przelewem środków aż towar znajdzie się u kupującego :).
Wyraziłeś zgodę na zwrot to nie możesz pomniejszać kwoty zwrotu, zwracasz całość,a o zwrot piszesz do Allegro: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1b69d4ac-dd8e-4631-b724-47d66829753d&subjectId=71d604cc-a...