Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Czy jest możliwość ustawienia na Allegro Lokalnie, wysyłki Allegro InPost. W taki sposób. Abym mógł kupującemu wysłać więcej niż jeden zakupiony u mnie przedmiot, w tej samej paczce. Tak jak ma to miejsce na Allegro.pl .
Na Allegro Lokalnie, nie wystawiałem jeszcze większej ilości przedmiotów. Nie widzę tam takiego ustawienia, przy wyborze wysyłki.
Nie widzisz, bo nie ma. Jeśli ktoś kupi kilka rzeczy, niech Ci zapłaci bezpośrednio na konto, a Ty wyślesz wszystko w jednej paczce bezpośrednio ze strony InPost. Będzie drożej niż 8.99 zł, ale i tak taniej, niż każdą paczkę osobno.
Hmm... Czyli, Lokalnie - to takie upośledzone Allegro 😳
Możesz wystawiać na zwykłym 🙂
Oczywiście, że mogę. Ale patrząc na opłaty i prowizję. W niektórych przypadkach jest to nie opłacalne. I tutaj tkwi problem.
Ja niestety nie mogę sprzedawać na zwykłym allegro. Mam własne produkty, w mojej kategorii wymaga się 10% produktów z kodem kreskowym, których nie mam. Wystawiłam więc na allegro lokalnie. Myślałam, że to działa podobnie jak zwykłe allegro. Klient kupił dwa różne produkty, zapłacił i wychodzi, że zapłacił dwa razy za przesyłkę. Bez sensu 😞
@dewo2 Wymyśliłem na to kilka sposobów - co jeden to oryginalniejszy 😉
Oprócz znanego (wpłata kupującego na konto bankowe sprzedającego a dla allegro figa z makiem a nie prowizja) :
1. Zwrot nadpłaty za wysyłki kupującemu na konto bankowe (nie da się zrobić zwrotu z payu na allegro lokalnie)
2. Ustalenie z kupującym aby rozpoczął zakupy i nie płacił, a następnie wystawienie zbiorowej oferty na te rozpoczęte zakupy z jedną wysyłką. Unika się sytuacji, że w międzyczasie ktoś inny kliknie jedną z ofert i powstanie zamieszanie.
3. Wystawienie ofert z darmową wysyłką i ofertą pt. "wysyłka", którą kupujący musiałby obowiązkowo raz kliknąć. Pozostałby problem z kategorią ;D Wiem, pojechałem z tym pomysłem 😉 W praktyce z tym rozwiązaniem spodziewałbym się więcej problemów niż pożytku (już wiele razy wywnioskowałem z toku rozmów po zakupie, że kupujący nie czytają ze zrozumieniem opisu ; albo czytają tylko na początku).
Jak się robi taką ofertę zbiorową? Bo zwrot nadpłaty chciałam zrobić, ale klient się jeszcze nie odezwał do mnie. Allegro serio powinno to poprawić, **piiip** ma takie rozwiązanie-wysyła się invoice i wpisuje ręcznie cenę za przesyłkę. Duże ułatwienie.
@seleweza na allegro lokalnie nie da się zwrócić przez allegro finanse. Wypłacasz i zwracasz przez konto bankowe na konto podane przez kupującego.
dzięki 🙂
o widzę, że cenzura jest..eh, allegro kiedyś było takie fajne, jakieś 14 lat temu
Od tamtego czasu (wpisu) na lokalnie w końcu wprowadzono opcję jednej wysyłki dla kilku przedmiotów. Kupujący wysyła prośbę o połączenie wysyłki, pojawia się ta wiadomość w mailu (z linkiem) i na czacie ; sprzedający wpisuje kwotę dla jednej wysyłki 😊 Zwrot kasy poza allegro - tutaj bez zmian.
Dopowiedzenie z pomocy , a w nawiązaniu do tematu: przepraktykowane mam na innych formach wysyłki, ale z allegro inpost też chyba zadziała (nie widzę powodu aby nie miało).