Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. O co chodzi w kosztach przesyłki 0zł ? Kupujący prosi o zmianę kosztów na 0zł. To co ja będę płacił za przesyłkę? Nie wiem czy Allegro odda czy nie. To może być jakaś ściema?
@Arek1977r Allegro Lokalnie? Jest teraz promocja na darmowe wysyłki. Jeśli się na nią załapiesz, kupujący nie zapłaci za dostawę, Ty też nie. Allegro naliczy Ci koszt dostawy, a potem Ci go zwróci.
Wystarczy, że wystawisz przedmiot na sprzedaż przez aplikację mobilną Allegro Lokalnie i określisz cenę dostawy na kwotę nie wyższą niż 11 zł.
Wszystkie Twoje ogłoszenia, które będą miały dostawę w takiej kwocie, oznaczymy specjalną ikoną “dostawa 0 zł”. Jeśli klient kupi Twój przedmiot, on nie zapłaci za dostawę, a Ty otrzymasz od Allegro Lokalnie pełną kwotę- cenę przedmiotu wraz z kosztem dostawy, jaki ustawisz podczas wystawiania przedmiotu.
Promocja obejmuje pierwszych pięć sprzedanych przez Ciebie przedmiotów. Szczegóły znajdziesz wregulaminie.
https://zobacz.allegrolokalnie.pl/aplikacja-mobilna#chce-wysylac-za-darmo-na-czym-polega-promocja-
aha, ok. Tylko skąd pewność, że zwróci ?
Czytaj dokładnie regulamin, zwróci.
Promocyjna dostawa zostanie rozliczona za pośrednictwem Konta przez uznanie narzędzia rozliczeniowego Uczestnika Promocji w ramach sekcji Allegro Finanse w ciągu 3 dni roboczych
dalej tego nie rozumiem. W sekcji Allegro Finanse nic tam na ten temat nie ma.
@Arek1977r Sprawdź po 3 dniach w "środkach i historii operacji".
ja wiem, że trudno to znaleźć, ale Allegro zwróci 🙂
W finanse -> środki i historia operacji pojawi się wtedy wpis "korekta PayU" na kwotę na jaką była przesyłka.
To działa - allegro zwraca od razu.
no ustawiłem przesyłkę za 0zł i na razie żadnej korekty nie ma.
@Arek1977r Czytaj regulamin - 3 dni. Rozumiesz?
Jeśli ustawiłeś koszt dostawy na 0 zł. To nie otrzymasz żadnego zwrotu i pokrywasz pełen koszt.
@Arek1977r najlepiej ustawić paczkomaty za 8.99 (jeżeli się mieści) no teraz ja ustawiłeś 0 zł to tak jak pisze Halfrunt dostaniesz od allegro 0 zl
I co żeby klyent miał darmową dostawę będziesz tracił czas na wystawianie jeszcze. Raz przez smartfona?
I być może Allegro ci odda kasę.