anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Koszt przesyłki 0zł

Arek1977r
#9 Pomysłodawca#

Witam. O co chodzi w kosztach przesyłki 0zł ? Kupujący prosi o zmianę kosztów na 0zł. To co ja będę płacił za przesyłkę? Nie wiem czy Allegro odda czy nie. To może być jakaś ściema?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

xyz96
#21 Demiurg#

@Arek1977r Allegro Lokalnie? Jest teraz promocja na darmowe wysyłki. Jeśli się na nią załapiesz, kupujący nie zapłaci za dostawę, Ty też nie. Allegro naliczy Ci koszt dostawy, a potem Ci go zwróci. 

Wystarczy, że wystawisz przedmiot na sprzedaż przez aplikację mobilną Allegro Lokalnie i określisz cenę  dostawy na kwotę nie wyższą niż 11 zł.

Wszystkie Twoje ogłoszenia, które będą miały dostawę w takiej kwocie, oznaczymy specjalną ikoną “dostawa 0 zł”. Jeśli klient kupi Twój przedmiot, on nie zapłaci za dostawę, a Ty otrzymasz od Allegro Lokalnie pełną kwotę- cenę przedmiotu wraz z kosztem dostawy, jaki ustawisz podczas wystawiania przedmiotu.

Promocja obejmuje pierwszych pięć sprzedanych przez Ciebie przedmiotów. Szczegóły znajdziesz wregulaminie.

https://zobacz.allegrolokalnie.pl/aplikacja-mobilna#chce-wysylac-za-darmo-na-czym-polega-promocja-

oznacz moderatorów

Arek1977r
#9 Pomysłodawca#

aha, ok. Tylko skąd pewność, że zwróci ?

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

Czytaj dokładnie regulamin, zwróci.

Promocyjna dostawa zostanie rozliczona za pośrednictwem Konta przez uznanie narzędzia rozliczeniowego Uczestnika Promocji w ramach sekcji Allegro Finanse w ciągu 3 dni roboczych

oznacz moderatorów

Arek1977r
#9 Pomysłodawca#

dalej tego nie rozumiem. W sekcji Allegro Finanse nic tam na ten temat nie ma.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Arek1977r Sprawdź po 3 dniach w "środkach i historii operacji". 

ja wiem, że trudno to znaleźć, ale Allegro zwróci 🙂 

oznacz moderatorów

JacoobGo
#7 Wielbiciel#

W finanse -> środki i historia operacji pojawi się wtedy wpis "korekta  PayU" na kwotę na jaką była przesyłka.
To działa - allegro zwraca od razu.

oznacz moderatorów

Arek1977r
#9 Pomysłodawca#

no ustawiłem przesyłkę za 0zł i na razie żadnej korekty nie ma.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Arek1977r Czytaj regulamin - 3 dni. Rozumiesz? 

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

Jeśli ustawiłeś koszt dostawy na 0 zł. To nie otrzymasz żadnego zwrotu i pokrywasz pełen koszt.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Arek1977r najlepiej ustawić paczkomaty za 8.99 (jeżeli się mieści) no teraz ja ustawiłeś 0 zł to tak jak pisze Halfrunt dostaniesz od allegro 0 zl

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

I co żeby klyent miał darmową dostawę będziesz tracił czas na wystawianie jeszcze. Raz przez smartfona? 

I być może Allegro ci odda kasę.

oznacz moderatorów