Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ktoś wystawił na allegro lokalnie dwa samochody.zapłacił trzy z czterech opłat za wystawienie. Allegro żąda tej ostatniej opłaty ode mnie(50zł).nie mogę zobaczyć co sprzedałem-nie istnieje strona z przedmiotem. Samochody na wrocławskich numerach rej. Ja mieszkam w łódzkim. Jedno z aut znalazłem na skąpcu - zdjęcie zrobione koło tablicy Minigolf Wilczyce. Sprawa jest w windykacji - straszą pozwem. Co robić ?
@rexon5 ? zapłacił za trzy a 50 zł zapomniał ? coś źle piszesz albo sam kombinujesz ?
jeśli ktoś skradł Ci konto to czemu nie zgłosiłeś tego allegro i policji ?
zgłosiłem allegro .brak odpowiedzi.nie wiedziałem o tych aukcjach.póki nie upomnieli się o dług.
tak załaciłem 170 a od 50 się migam?pomyśl.
Pisz do Allegro i udowodnij, że to nie Twoje ogłoszenia, że ktoś Ci się włamał na konto. Jeśli nie udowodnisz, trzeba będzie zapłacić.
@rexon5 Jeśli sprzedaż była na Lokalne to nie zobaczysz przedmiotu na Allegro lecz musisz się zalogować na Lokalne.
Ustalenie danych sprzedawcy i kupującego powinno być dla Allegro banalnie proste, nie wiemy tylko na co czekasz ? Pisałeś do Allegro czy czekasz na komornika?
A może masz kasę na koncie za te samochody. Sprawdzałeś?
Kasy nie ma. Opłaty też nie z mojego konta.
Więc sprawa prosta - z czyjego konta poszły opłaty, to do ustalenia przez policję, a prawdopodobnie nawet Allegro już to wie. Nie ujawniają bo może uważają że to za twoją wiedzą i zgodą.
Na pewno ktoś z kumpli lub z rodziny chciał ci pomóc w sprzedaży.
@rexon5 A nikomu nie udostępniłeś w przeszłości konta?
@rexon5 Wystawione 2 samochody a 4 opłaty z czego 3 zapłacone?
No cóż, Twoje konto, czyli wszystko co było idzie teraz na Twoje konto. Zgłoś w pierwszej kolejności policji włamanie na konto i te operacje. Jak masz coś z tym wspólnego to raczej szybko dojdą do tego.
Dziwi mnie tylko takie łatwe i szybkie zmiany nr kont bankowych bez żadnych blokad i weryfikacji przez allegro, które można tu czytać u ludzi którzy nic nie zmieniali a mają blokady i weryfikacje 😉
@ZibiK30 Żeby opłacić coś na allegro (prowizje czy zakupy) nie musisz nigdzie podawać numeru konta - równie dobrze możesz wpisać kod BLIK wygenerowany przez kogoś, kto chciałby dokonać za Ciebie opłat😏
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Knowhere A w profilu konta sprzedawcy na allegro? bo miałem na myśli to konto, skoro prowizja naliczona. Poza kontem chyba by nie było rejestrowanej sprzedaży i prowizji? Chyba że coś źle myślę, ale nie raz tu pisali, ze zmienili konto lub nie zmienili a mają nowe a wpłata poszła na stare 😉 Chyba, ze można sobie zmienić nr konta bez żadnych weryfikacji.
@ZibiK30 Wypłata pieniędzy za sprzedaż z PayU lub Przelewy24, a zapłata za usługi allegro, to są dwie różne parafie😏
@Knowhere No tak, ale skoro właściciel konta @rexon5 nie wie co sprzedał i za ile, to nie otrzymał kasy na swoje konto, a sprzedaż była bo allegro naliczyło prowizję, więc kasa musiała przejść przez allegro i wypłacona na czyjeś konto bankowe. Pytanie, czy właściciel konta allegro miał ustawione inne własne konto do wypłat ze sprzedaży. Bo i o tym koncie bankowym piszę, nie to z którego ktoś dokonywał wpłaty.
@ZibiK30 Nic nie było wypłacone, bo na allegro nie zapłacisz za kupno samochodu poprzez PayU czy Przelewy24 - możesz tylko wystawić ogłoszenie sprzedaży (i tylko to jest płatne w takim przypadku).
Mnie natomiast zastanawia fakt, że ktoś włamuje się na czyjeś konto i dobrowolnie spłaca koszty trzech z czterech ogłoszeń😏
@Knowhere To spoko, nie wiedziałem
@ZibiK30 No problemo, gdybyś nie pytał i negował tego, co ktoś pisze, to nigdy wielu rzeczy byś się nie dowiedział (w sensie wcześniej niż później)😏
@ZibiK30 Płatność na pewno była gotówką lub przelewem poza Allegro. 50 zł to tylko opłata za wystawienie. Prowizji na pewno nie było. Wypłaty z konta też nie mogło być.
Błąd "włamywacza" to zapłata wcześniejszych nalezności. Tam są jego dane konta i dane osobowe.
@br. "Błąd "włamywacza" to zapłata wcześniejszych nalezności. Tam są jego dane konta i dane osobowe." - równie dobrze konto mogło być na tzw. słupa lub dane karty kradzione.
@Knowhere OK, a jeszcze ciekawiej jeśli auta były kradzione.