anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupujący celowo blokuje sprzedaż, proszę o interwencję Allegro

HappyTape
#7 Wielbiciel

Dzień dobry,

Na Allegro Lokalnie użytkownik [edycja] już trzykrotnie wygrał moją aukcję laptopa HP Pavilion dv7, nie zapłacił ani razu i nie odpowiada na żadne wiadomości, mimo że regularnie loguje się na konto.

Cała sytuacja trwa już ponad miesiąc i uniemożliwia mi sprzedaż przedmiotu innym zainteresowanym osobom.
Nie wiem, czy jest to działanie celowe, trolling czy może problem osobisty tego użytkownika — ale ja jako sprzedawca nie powinienem ponosić konsekwencji takich zachowań.

Czy naprawdę mam wystawiać ten sam laptop po raz piąty, ryzykując, że [edycja] znowu wygra aukcję i nie zapłaci?
To absurdalna sytuacja, która może trwać bez końca, dopóki Allegro nie podejmie decyzji i nie zareaguje.

Proszę o sprawdzenie konta [edycja] i podjęcie konkretnych działań — np. ograniczenie możliwości licytacji lub zawieszenie konta.
Naprawdę mam dość tego cyrku, bo przez takie osoby sprzedaż staje się niemożliwa.

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane

@HappyTape zweryfikujemy to, dziękujemy za sygnał. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Syrena_zT a wystarczyłoby wprowadzić prosty w obsludze system gdzie ten co wygrał aukcję ma 3dni na zapłatę jeśli tego nie zrobi to sprzedawcy wyświetla się informacja z kwotą następnego oferenta i przycisk czy godzi sie na taką kwote i chce poinformować kolejnego uzytkownika że ma możliwość dokonania transakcji a system allegro wtedy wysyła info do 2 oferenta i daje 3 dni na finalizację skończy się robienie se jaj

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@az1rael to całkiem fajny pomysł 🙂 Na ten moment jak wiesz, nie ma takiej funkcjonalności. Może chciałbyś go zgłosić tutaj

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

lepiej kosić prowizję za nieudane transakcje

nie wszyscy pewnie żądają jej zwrotu

oznacz moderatorów