Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedaję na Allegro incydentalnie. Od 18 lat jestem szczęśliwym kupującym. W przypadku sprzedaży, schemat [edycja] - kupującego wygląda tak: Wygrywa moją aukcję z założenia, korzysta z programu wspomagającego, ustawiając bardzo dużą kwotę, przebijającą z założenia inne oferty. Jeśli wygra aukcję za kwotę niską, kupuje, jeśli nie pisze do mnie, że przeprasza, ale kwota jest zbyt duża. Ja tracę uczciwych licytujących, pieniądze (muszę opłacić aukcję) i czas. Taka [edycja] niszczy ideę aukcji i dobre imię Allegro. Ja, nigdy już nie zdecyduję się na skorzystanie z tej opcji. Jestem przegrany z założenia. Przecież, gdy tylko wystawię mój przedmiot ponownie, [edycja] już na mnie czeka i ponownie wygra aukcję, prawda? Może czegoś nie wiem i macie jako Allegro, narzędzia przeciwko takim praktykom? Może uważacie, że wszystko w tym systemie jest ok?
Nie jest OK, wiele razy był poruszany ten temat, jeżeli uważasz że taki użytkownik robi to nagminnie możesz zgłosić do allegro, jest możliwość że zablokują mu konto.
Dzięki za odpowiedź. Uruchomiłem się, lekka frustracja mnie bierze po takiej aukcji. Tak jak napisałem, w 18- to letniej, uczciwej bytności na Allegro, wystawiłem na aukcję, może 5-ty raz. Nie mam zielonego pojęcia o zwyczajach tu panujących. Na te 5 razy, minutę po zakończeniu, dwa razy miałem, że ktoś mnie przeprasza i tyle. Niezła statystyka, przyznasz. Smutne. ma gdzieś, innych licytujących i mnie przy okazji.
@kfert Nie wiesz tego, że naruszasz zasady AG, nazywając kupujących [edycja].
Nie wiesz też tego, że na Allegro Lokalnie nie ma obowiązku zapłaty. Tam zawiera się umowy warunkowe, a warunkiem jest zapłata. Po pięciu dnach bez wpłaty transakcja jest uznana za niebyłą, a umowa kupna jest rozwiązywana. Nie odpowiada Ci to, nie wystawiaj na Lokalnie.
Nie wiem i nie chcę wiedzieć. Poradzę sobie w życiu bez tej wiedzy. Tak jak napisałem traci mnie Allegro - Aukcje. Zostaną takie ... i niech między sobą handlują. Powodzenia. Napisałem tylko, że idea Allegro, chyba była nieco inna.
Cześć @kfert, jeśli posiadasz loginy Kupujących, którzy Twoim zdaniem celowo podbijają cenę w Twoich ofertach, prześlij mi je proszę na adres spolecznosc@allegro.pl. Sprawdzimy na pewno te konta. Mam jeszcze wielką prośbę, abyś nie nazywał w ten sposób Kupujących, bo łamie to nasze zasady i nie będziemy tutaj tego tolerować.
Dzięki za info. Wiesz jak się czuje człowiek po takiej aukcji... Sorry. Wysłałem prośbę na maila. Rada "xyz96" - chyba nie o to chodzi prawda? Po tylu latach stanowię część społeczności i chcę zmieniać Allegro na lepsze. Słowa typu "nie muszę wystawiać jak mi nie pasuje", są z planety na której Allegro (mam nadzieję) nie chce być.