Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Paczka wróciła do mnie. Od tygodnia nie odbiera telefonów, nie odpisuje na sms z numeru z którego wcześniej się kontaktował.
Po jakim czasie przepada jego prawo do zakupionej rzeczy? Wykazałem się wystarczającą inicjatywą aby transakcję zakończyć pomyślnie bo kontakt przed zakupem robił dobre wrażenie. Myślałem, że może mu się coś stało ale wtedy telefon by padł po paru dniach.
Co mogę zgodnie z prawem zrobić. Czy sms z informacją, że dalszy brak kontaktu uznaję za zrzeczenie się prawa do zakupionego przedmiotu ma jakąś podstawę formalną?
Moje mieszkanie to nie przechowalnia paczek i nie mam zamiaru sobie zawracać głowy tym kiedy mu się przypomni o tym, że jednak to chce u siebie.
@relentless9088 jeśli on nie odebrał paczki, to trzeba było jej nie odbierać, bo przesyłka jest jego własnością, a teraz musisz ją trzymać do momentu wyjaśnienia sprawy, bo możesz być oskarżony o przywłaszczenie cudzej własności
Kogiel. Czasami pomagasz, ale to co często piszesz to paranoja. Sprzedawca pisze w czasie dokonanym, a ty mu piszesz "trzeba było''. Skoro jesteś takim znawcą sztuki allegro to pisz co może zrobić teraz na ten moment, a nie **piiip**ziel co mógł zrobić wcześniej...
Serio można nieodebranej paczki z paczkomatu czy od kuriera nie przyjąć? Co się wtedy dzieje z taką paczką? Sprzedaje dużo i średnio raz na 2 tygodnie mam tą paczkę. Wysyłam sms i e-mail, a po jakimś czasie także informację o bezumownym przechowywaniu towaru i tym że jeśli do wyznaczonego przeze mnie czasu paczka nie zostanie odebrana to będę naliczała koszt 1 zł za każdy dzień "bezumownego przechowywania towaru", ale to nie zawsze przynosi skutek.
Co się wtedy dzieje z taką paczką? Ja nie muszę nic w tej sprawie dalej robić jak poprostu odmówić przyjęcia?
@__DAM__ taka paczka trafia do magazynu paczek niedoręczalnych, ale to czy odebrać zależy czy jesteś firmą, czy prywatnym sprzedawcą, bo jak firmą, to odpowiadasz za paczkę do momentu doręczenia, a jak osobą prywatną, to odpowiadasz za przesyłkę do momentu wydania jej kurierowi
@KOGIEL_T Sprzedaję na firmowym (z innego konta) jako firma, więc muszę nadal magazynować 😞
@relentless9088 wezwij go poprzez Lokalnie do odbioru przesyłki. Wyznacz koszt ponownej wysyłki i poinformuj go, że należy zapłacić również koszt podjętego zwrotu. Następnie pozostaje czekać. W przyszłości nie odbieraj takich przesyłek.
Zwróć mu pieniądze za paczkę potrącając swoje koszty przesyłki zwrotnej.