anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupujący nie odpisuje co do swojego zwrotu pieniędzy.

Client:87912596
#7 Wielbiciel#

Kupujacy założył dyskusje i chce zwrot pieniędzy nie mogę go wykonac normalne pnieważ pieniądza są na kocie bankowym chcę je zwrócic ale kupujący nie odpowiada. Jakie konsekwencje są gdy dyskusja minie określony termin. (Kwota 10zł) @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_   @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

az1rael
#21 Demiurg#

Jeśli masz odpisane w dyskusji jako ostatni to rzadne a pewnie napisałeś że chcesz zwrócić i np czekasz na podanie nr konta

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Odpisałem w dyskusji że chce numer konta czy blika i kupujący nie odpowiada co zrobic żeby nie miec problemów allegro 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Nic jak nie odpisze i oleje to dyskusja zamknie sie automatycznie 30dnia od rozpoczecia ty masz tylko pilnowac 24h terminu na odpowiedz na jego odpisanie

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Czyli jeśli kupujacy nie odpisze to nic sie nie stanie ? A i jeśli wybierze opcje żeby alegro sie wlączyło do tej dyskusji cos sie dzieje ? (Jestem sprzedawca)

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Jak zobaczysz jakaś reakcję ze strony allegro to napisz że dalej nie dostałeś nr konta żeby zrobić zwrot środków

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

I allegro oleje tą sprawe czy bedzie bardziej sie angażować 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

różnie może być ważne byś to zawsze ty miał odpowiedziane jako ostatni poza tym są boty dyskusja nieoznaczona przez 30 dni zamknie się sama automatycznie

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Client:87912596 jak napisałeś to czekasz. Możesz się przypomnieć za dzień lub dwa

oznacz moderatorów

PawelHkrk
#11 Animator#

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  - czy pomoże w tej sytuacji "ZRÓB NADPŁATĘ" (Rozliczenia z Allegro -> Bieżące saldo)?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@PawelHkrk Lepiej będzie zasilić saldo w Allegro Finanse w ten sposób: 

1. Jeśli zwracasz wpłatę kupującemu

• przez zakładkę Zwroty towarów – przy wybranym zamówieniu rozwiń opcję decyzja zwrotowa, a następnie kliknij [zwróć wybraną kwotę].
    • przez zakładkę Zamówienia – przy danym zamówieniu rozwiń menu akcji i kliknij [zwróć wpłatę].
  2. Przeniesiemy Cię do formularza zwrotu – uzupełnij powód oraz kwotę zwrotu i kliknij [zwróć wpłatę].
  3. Jeśli w PayU lub Przelewy24 – zależnie od operatora, którego wybrał klient podczas płatności za zakupy – nie masz wystarczającej kwoty na zwrot, kliknij [wpłać środki].
  4. Przelej odpowiednią kwotę. Wpłatę zrobisz za pomocą BLIKA, PayPal lub szybkiego przelewu online. System będzie oczekiwał na wpłatę przez 48 godzin.
   Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Na zwykłym Allegro.🤗

oznacz moderatorów

PawelHkrk
#11 Animator#

@_HolaOla_ w tym wątku chodzi o ! Lokalnie. Czy to co Pani opisuję dotyczy również Lokalnie?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@PawelHkrk Skonsultuję z zespołem jakie rozwiązanie tej sytuacji możemy zaproponować na Allegro Lokalnie i wrócę do Ciebie z informacjami.

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów