anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupujący poprosił mnie o przeniesienie oferty na Allegro z powodu monet, co zrobić?

vitexis
#8 Zapaleniec#

Witam, dostałem taką wiadomosc, jest to jakis sposób oszustwa?

Dodam, że dostałem dwa dni wcześniej taką samą wiadomość od kogoś innego(wiadomość była identyczna jak ta z dzisiaj)

scam.PNG

@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

xyz96
#21 Demiurg#

@vitexis Nie podawaj swoich danych, maila itp, nic nie klikaj, niczego nie potwierdzaj - to próba oszustwa, wyłudzenia danych. 

oznacz moderatorów

vitexis
#8 Zapaleniec#

wystawiłem ogłoszenie na zwykłe allegro, czy lepiej usunać i zostawić tylko na lokalnie czy nic mi nie grozi teraz?

oznacz moderatorów

Skill_Player
#14 Krzewiciel#

@vitexis  Na zwykłym Allegro dostałeś te wiadomości?  Czy na tym "fircyku" lokalnie? Bo do tej pory na zwykłym było spokojnie.

oznacz moderatorów

vitexis
#8 Zapaleniec#

wiadomość dostałem na allegro lokalnie

oznacz moderatorów

Skill_Player
#14 Krzewiciel#

Po lekturze forum absolutnie niczego bym nie wystawiał na lokalnie. Jest tam mnóstwo spamu i prób różnego rodzaju oszustw, poza tym niektóre funkcje zwykłego Allegro są wyłączone a inne wgl. nie istnieją.

Na zwykłym allegro jest dobrze i spokojnie jeżeli wziąć pod uwagę bezpieczeństwo i różne opcje sprzedaży.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@vitexis dziękuję za Twoje zgłoszenie! Osoba, która wysłała tą wiadomość nie miała żadnych monet ani zamiaru zakupu. Zablokowaliśmy to konto. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów