Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący zalicytował produkt, po czym zaczął czytać opis. Jak łatwo się domyślić nagle zmienił zdanie i w wiadomości prywatnej napisał, że mimo zalicytowania nie dokona wpłaty. Postawił cenę zaporową, przez co skutecznie odstrasza innych od licytowania. Czy mogę w jakiś sposób zdjąć jego ofertę licytacji bez konieczności czekania na złożenie przez niego wniosku o cofnięcie oferty? Support Allegro wiecznie zajęty chat, zaś na maila nie odpisali od rana.
Generalnie kupujący dość opryskliwy. Wiem, że nie mam obowiązku anulować wpłaty i mogę po prostu kazać mu "po złości" uiścić opłatę kosztem negatywnej oceny, ale wolę nie robić sobie kwasu jako sprzedawca, bo wystawiam sporo prywatnych przedmiotów, a jeszcze wiele ogłoszeń przede mną...
Nie piszesz gdzie ta licytacja. Na lokalnym się nie da. Na głównym obie strony mogą kliknąć na to odwołaj oferty czy jak to tam się nazywa. Ja w opisie daje, że na prośbę kupującego i po sprawie.
Licytacja jest na Allegro Lokalnie
@chimich I jako uzupełnienie > nie możesz mu kazać "po złości" zapłacić > nie ma obowiąku zapłaty > na AL nie ma systemu ocen > także negatywa nie otrzymasz. Pozostaje Ci tylko zgłoszenie do Allegro.
@chimich Jeżeli to na Allegro lokalnie to aukcja się wznowi po 7 dniach przy nieopłaceniu przez kupującego. Nic innego nie zrobisz> na AL nie ma obowiązku zapłaty. Na zwykłym Allegro możesz po 7 dniach wystąpić o zwrot prowizji > nie zmusisz kupującego do zapłaty . jak się sytuacja będzie powtarzać to zgłoś go do Allegro > mogą mu nawet zablokować konto.