anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupujący wziął towar ale nie zapłacił?!

Client:47607626
#1 Nowicjusz#

Sprzedawałem przedmioty na allegro lokalnie, znalazł się klient i kupił z 3 aukcji dostal przedmioty i nie zapłacił. Jak allegro może mi pomóc? JEst zakładka dyskuje z kupującymi, ale ja jako sprzedający nie mogę rozpocząć dyskusji (sporu) z kupującym? Jak to zrobić?!

Ja wiem, mój błąd, ale osoba ignoruje wiadomości ode mnie, co mogę z tym zrobić? Pomocy! W razie potrzeby zaangażuję organy ścigania. Na razie jednak chciałbym uzyskać pomoc od Allegro oraz uzyskać jakieś dane i zweryfikowanie ich, skoro jest to duży portal i wymagana jest autoryzacja muszą być jego dane?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:47607626 Allegro niestety Ci nie pomoże. Musisz to załatwić we własnym zakresie a dane kupującego Allegro może udostępnić jedynie organom ścigania na ich wniosek.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:47607626 jeśli to był zakup w celu wyłudzenia towaru to zapomnij o kasie, konta nikt nie weryfikuje do zakupów a zakładają je na wyłudzone telefony ( facebook podszywają się pod znajomych i proszą o kod który przychodzi na telefon który potem służy do założenia fikcyjnego konta na allegro ) 

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Client:47607626
#1 Nowicjusz#

Jak to możliwe że allegro przyzwala na takie coś i nic z tym nie robi?

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:47607626 Co niby ma zrobić Allegro w tej sprawie?
Serwis nie jest stroną umowy i nie ma prawa nikogo do niczego zmusić ani nawet tego próbować.
Popełniłeś błąd i wysłałeś towar który nie został opłacony - musisz sobie z tym poradzić sam.

oznacz moderatorów