anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupujący z allegro lokalnie nie zapłacił za przedmiot. Co dalej?

remikotorun
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry, dzisiaj kupujący z allegro lokalnie klikną kup teraz, ale nie zapłacił. Oferta została zakończona. Jest możliwość anulowania transakcji i ponowne wykorzystanie towaru?

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

KOLEGA53241
#7 Wielbiciel#

Siemasz, bodajże jeśli w ciagu 5 dni kupujący nie zapłaci to transakcja zostanie anulowana i twoje ogłoszenie wróci. Pozdrawiam

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@remikotorun Dokładnie tak jak napisał @KOLEGA53241 

oznacz moderatorów

remikotorun
#8 Zapaleniec#

Prowizji mi nie pobierze? W poniedziałek (23:59) kończy mi się promocja (0zł za wystawienie przez kup teraz).

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@remikotorun Na Lokalnie prowizja jest naliczana w chwili zapłaty lub w momencie wyboru przez kupującego pobrania, albo odbioru osobistego. Samo kliknięcie Kup teraz nie powoduje naliczenia opłat. Nieopłacone ogłoszenia wznawiają się po pięciu dniach, a umowa jest automatycznie rozwiązywana. O jakiej promocji piszesz? Na Lokalnie nie ma opłat za wystawianie.

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

iwka141
#1 Nowicjusz#

Witam, ja mam zapytanie. Ponieważ kupujacy kupił przedmiot za ,,kup teraz,, , ale nie wiem, gdzie mogę sprawdzić, że ta wpłata została dokonana ?

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@iwka141   Zaloguj się na Allegro zwykłe, nie te lokalne, następnie > Moja  sprzedaż > Allegro Finanse > Środki i historia...

oznacz moderatorów

MPA2k
#1 Nowicjusz#

Te 5 dni na zapłatę to kpina jakaś jest ,goście regularnie i bezkarnie  blokują cudze  aukcje

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

Takie to uroki allegro lokalnie

oznacz moderatorów

Client:63358141
#8 Zapaleniec#

dokładnie, takich blokujących powinno się zablokować

oznacz moderatorów

mateusznig
#7 Wielbiciel#

I tyle czasu a dalej nic z tym nie zrobili 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@mateusznig zrobili, poczytaj aktualności 😄 od 4 czerwca trzeba od razu opłacić inaczej oferta nie znika 😄 

Od kiedy: 4 czerwca 2024

Jak jest teraz
  • Za zakup na Allegro Lokalnie w ogłoszeniach z kup teraz i licytacją możesz zapłacić kartą, BLIKIEM, szybkim przelewem lub przelewem tradycyjnym.
  • Na opłacenie zakupu w ogłoszeniu kup teraz lub licytacji masz 120 godzin od momentu przejścia do płatności.
Co zmienimy
  • Usuniemy opcję płatności przelewem tradycyjnym.
  • Skrócimy czas na opłacenie zakupu w licytacji ze 120 godzin do 72 godzin.
  • W przypadku zakupu w ogłoszeniu kup teraz nie będzie obowiązywał czas na jego opłacenie. Oznacza to, że zakup należy opłacić od razu.

Nie wprowadzamy żadnych zmian dotyczących płatności przy odbiorze.

Jak zapłacić za zakup na Allegro Lokalnie

Podstawa: usprawnienie działania serwisu i obsługi użytkowników (artykuł 14.1 Regulaminu Allegro, litera d).

________
Κώστας
oznacz moderatorów

mateusznig
#7 Wielbiciel#

Ode mnie wczoraj typ kupił, a potem napisał że przez pomyłkę i oferty mojej nie ma czyli dalej to samo 

oznacz moderatorów

mateusznig
#7 Wielbiciel#

czyli od 4 czerwca będzie wreszcie tak jak powinno być od zawsze 

oznacz moderatorów