Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam mam powyższy problem syn nieświadomie kupił akcesoria do gry za 200 zł z zapłatą przy odbiorze co mam z tym zrobić ? Proszę o pomoc
@Client:96923334 Wyślij sprzedawcy mailem lub na czacie swoją rezygnację z zakupu.
Mając Twoją rezygnację, sprzedawca otrzyma zwrot prowizji.
Jeśli jest możliwość to odstąp od umowy.
Nie ma znaczenia, kto dokonał zakupu, za zabezpieczenie swojego konta na Allegro odpowiada jego właściciel.
@Client:96923334 Przeproś za wybryk syna. Wyślij do sprzedawcy odstąpienie od umowy kupna. Nie opłacaj zakup.
Opisałem sytułacje ale ciągle boje się że z tego tytułu będe miał jakieś problemy.
Czy nie pośle za mną bo ja wiem komornika?
Bez przesady 🙂 Wyślij rezygnację.
dobrze dzięki za rade a czy z to zamówienie tak jak inne na allegro lokalnie jeżeli przez 5 dni nie zapłacę to ta umowa wygaśnie?
@Client:96923334 Nie. Na Lokalnie umowy wygasają wtedy, gdy wybierzesz płatność z góry i nie zapłacisz przez 5 dni. Po wybraniu płatności przy odbiorze umowa nie jest automatycznie rozwiązywana.
Client:96923334 Lokalnie .... prywatny sprzedawca jeśli wysłał przed Twoją rezygnacją może się domagać zwrotu wszystkich poniesionych kosztów .
napisałem rezygnacje zaraz gdy syn mi o tym powiedział
Ten produkt to jakieś konto z innym wyglądem do minicrafta nie wiem co to do końca ale syn mówi że to gra i że to jakąś "pelerynka" nic mi to nie mówi.
z tego co mi wiadomo jest to przedmiot niefizyczny
@Client:96923334 Jeśli to jest przedmiot niefizyczny, cyfrowy to może być problem.
Sprawdź skrzynkę mailową bo może już został dostarczony.
ps. Nie powołuj się więcej na nieletniego syna, to tylko komplikuje sprawę a i tak ty za to odpowiadasz. Masz prawo się mylić i zmieniać zdanie, to twój zakup..
@br. produkt do mnie nie dotarł gdyż sprzedawca nie dostał pieniędzy i dzięki za rade
Jak się kupuje przedmiot niefizyczny za pobraniem?
Ustawa konsumencka Cię chroni . Jesli sprzedawcy napisałeś wyraźnie ,że rezygnujesz z zakupu jedynym roszczeniem z jego strony może być pokrycie kosztów powrotu przesyłki JEŚLI W MIĘDZYCZASIE JĄ WYSŁAŁ .
@mdrogeria Ustawa konsumencka o ile firma a przy zakupie od osoby prywatnej ?
kostas11 z całym szacunkiem , autor wątku rozwinął temat później informując , że jest to transakcja na lokalnie . Czytaj wszystko ze zrozumieniem .😁
sprzedawca pisze że mu naliczyło prowizje co mam teraz zrobić?
Client:96923334 ma twoją rezygnację , a to podstawa do ubiegania się o zwrot opłaty transakcyjnej .
wiem ale sprzedawca mi pisze że mam mu 20 zł zwrócić za prowizje co mam teraz zrobić????
A teraz jeszcze że 200 złoty za produkt
@Client:96923334 Czytać rady powyżej.