anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

nie dostałem pieniedzy

Client:118232068
#2 Obserwator#

kupujący wybrał płatność przy odbiorze. Kupujący odebrał przedmiot a ja nie dostałem pieniędzy też nie mogłem pobrac rtykiety więc kupiłem ręcznie paczke i teraz jak mam potwierdzić że paczka jest odebrana? 

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

komis-bell
#21 Demiurg#

Zapytaj przewoźnika u którego zleciłeś nadanie przesyłki. Przy nadawaniu zaznaczyłeś opcję płatności przy odbiorze i podałeś swój numer konta?

Skoro nie nadawałeś przez Allegro to nie ma tu nic do potwierdzania.

oznacz moderatorów

#2 Obserwator#

na inpost z tego co wiem nie da sie dodac numeru konta i płatnosci przy odbiorze 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Jeśli kupujący wybrał płatność przy odbiorze a nadałeś przesyłkę bez płatności przy odbiorze to niestety ale pieniędzy nie otrzymasz bo niby jak?

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

da sie.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

No dać się da w teorii ale będzie z tym trochę zachodu. 

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

można było isc do jakiegoś brokera

tzreba wypisać więcej danych ale rozbraja mnie - nie dało się wpisac nr konta, to wysłałem bez. Nie mam pieniędzy, bo skad kurier wiedział, że ma je pobrać? A kupuący się zdziwił i ucieszył. Tearz to jedynie po dobroci go poprosić....

oznacz moderatorów

#2 Obserwator#

nie ma czegoś takiego na inpost płatność przy odbiorze jeśli robisz to ręcznie ja tak to zrobiłem bo nie mogłem pobrać etykiety.

oznacz moderatorów

bodziobodzio4738
#11 Animator#

to może dogadać się z kupującym, wykombinować jednak jak pobrać oryginalną etykietę, nadać nawet i pustą przesyłkę tak żeby przyklepał płatność ? Nie wysyłałem ani nie kupowałem tak nic nigdy więc nie wiem jak to działa. No i wszystko zależy kto jest po drugiej stronie jako kupujący.

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

ale jak ręcznie? pisałeś coś (od)ręcznie?

Musiałeś zorganizować etykietę we własnym zakresie.

tak robię to ja:

Monika__L_0-1738346298934.jpeg

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Wysłałeś paczkę bez podania konta do wypłaty srodków za pobraniem, można tak? a kurier pobrał od kupującego czy nie?

oznacz moderatorów