anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nieuczciwy kupujący

SoboToy
#7 Wielbiciel

Witam,

jestem nowym sprzedającym, dlatego brak mi niestety doświadczenia w tego typu sytuacjach, dlatego też się w niej znalazłem. 

Sprzedałem jednej Pani lalkę, która miała dotrzeć z opóźnieniem - o czym Pani została poinformowana. Zaproponowałem anulowanie zamówienia i zwrot pieniędzy, jeśli sprawiało by to jej kłopot.
Pani nie odezwała się / nie zareagowała na wiadomość.
Dopiero po 4 dniach zaczęła rzucać we mnie oskarżeniami, typu "oszust", bo "sprzedaję drożej".
Produkt ostatecznie przyszedł do Pani i anulowała Ona zamówienie. Jako, że nie jestem doświadczony, to od razu zwróciłem Pani pieniądze. Dnia 12 Lipca nadała Ona zwrot poprzez InPost. Niestety dnia 14 Lipca zwrot został Anulowany. Konsultant z InPost powiedział mi, że paczka nigdy nie została umieszczona w paczkomacie - jedynie zeskanowano etykietę. Pani natomiast upiera się, że paczkę w paczkomacie umieściła i wina leży po stronie InPostu. Nie wiem co mam robić, póki co zgłosiłem do InPostu reklamację - Allegro rozkłada ręce - jak zwykle użyteczni.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@SoboToy poczekaj na odpowiedz z inpost. Ewentualnie potem będziesz mógł pchnąć sprawę dalej np. zgłoszenie na policje. O ile jest warto.

oznacz moderatorów

SoboToy
#7 Wielbiciel

InPost potwierdził brak nadania przesyłki przez kupującą. Czy mogę zgłosić kradzież/przywłaszczenie na policję?

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@SoboToy tak

oznacz moderatorów