anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oczekiwanie na opłacenie zakupu

barteeeeeS
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry. Pierwszy raz od 10lat postanowiłem sprzedać zalegającą rzecz w garażu na allegro lokalnie. Osoba niby kupiła ale od 3 dni pidnieje komunikat o treści "proszę czekać na opłacenie przedmiotu przez kupującego". Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć co się dzieje? Przecież to niemożliwe, że przelew idzie 3 dni, kupujacy rozpoczął zakup i nie skończył? Na **piiip** ludzie pisza, chcą przyjeżdżać kupować, a ja 3 dzień patrze się w ten komunikat i nie wiem czego się spodziewać.  Pisałem do kupującego nic nie podpisał. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Różnie bywa. Zwykłe przelewy i pocztowe chodzą tu bardzo wolno, często nie dochodzą wcale tylko wracają tam skąd przyszły. Na lokalnym jest tez dużo zagrywek konkurencji sciągającej w tej sposób oferty. Nigdy nie udostępniaj tam odbioru osobistego, bo wtedy będzie problem ze zwrotem prowizji. Nie opłacona aukcja po 5 dniach zostanie anulowana, a po kolejnej dobie wznowiona.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Na lokalnie to kupujący ma 5 dni na wykonanie przelewu i opłacenie a nie przelew idzie dni. To jak ktoś chce kupić z osobistym to umów transakcję a jak ten zapłaci 5 dnia to zwróć mu kasę napisz przedmiot się popsuł

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

a jak ten zapłaci 5 dnia to zwróć mu kasę napisz przedmiot się popsuł  naprawdę, a jak zapłacił przelewem tradycyjnym?

oznacz moderatorów

firmakrzak
#11 Animator#

Gdzie jest ten komunikat "proszę czekać na opłacenie przedmiotu przez kupujacego"? Trochę rzeczy już na allegro lokalnie sprzedalem i nie przypominam sobie takiego tekstu. Podejrzewam tutaj jakieś oszustwo i podrobiony mail.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie musi być oszustwo, ma 5dni na opłacenie tak podaje Allegro. Wiesz że nie opłaci wystaw ponownie  a w tym wyłacz wznawianie.

oznacz moderatorów